Καλό Καλοκαίρι

Το σχολικό έτος τελείωσε! Έχουμε καλύψει το Γυμνάσιο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει η ηλεκτρονική τάξη μας και τα άλλα μας τα ιστολόγια όπου θα συνεχίσουμε τις αναρτήσεις μας. Έτσι εδώ θα δημοσιεύουμε θέματα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού! Επίσης, θα δημοσιεύουμε θέματα σε σχέση με τα πολιτιστικά, ή θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

.

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

Βιβλία κυκλοφοριακή αγωγής για παιδιά!

Ψάχνοντας βιβλία για τα μικρά παιδιά ή και για εφήβους, τώρα για το καλοκαιράκι, ανάμεσα στα άλλα ήθελα να τους βρω και κάτι πιο χρηστικό, αν μπορώ να το πω έτσι. Ανακάλυψα λοιπόν, αρκετά βιβλία σε σχέση με τα σήματα, τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Υπάρχουν βιβλία και δραστηριότητες πολύ πολύ ευχάριστες και διασκεδαστικές! Απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, από πολύ μικρά παιδάκια ως και εφήβους. Έτσι εδώ, παρουσιάζω μερικά. Ψάξτε, ξεφυλλίστε, θα βρείτε ακόμη περισσότερα σε αυτό το θέμα.1. "Καλώς τον κύριο ΚΟΚ", Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, εκδ. Κέδρος.Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου ο κύριος ΚΟΚ είναι ο μπαμπάς του Σταμάτη και του Γρηγόρη και ορίζει τους κανόνες για να κυκλοφορούμε όλοι με ασφάλεια στους δρόμους.

Το ποίημα του κυρίου ΚΟΚ

Το φανάρι ο Γρηγόρης
Με το πράσινο το φως
Τη σειρά σου θα σου δώσει
Να περάσεις βιαστικός

Το πορτοκαλί φανάρι
Με το λαμπερό το φως,
"Φίλε πρόσεχε", σου λέει,
"Ο Σταμάτης είναι μπρος".
...
Το παραπάνω ποιηματάκι περιέχεται στο βιβλίο και όπως κάθετι σ' αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να συζητήσουμε, να κατασκευάσουμε και να κάνουμε πολλές και διασκεδαστικές δραστηριότητες παρέα με τον κύριο ΚΟΚ!


2. "Ο Πι και η Φι σε μαθαίνουν πως να κυκλοφορείς", Μαρία Αργυρίου, εκδ. Διάπλαση.


Μαζί με τα παιδιά, παίζουμε, συμμετέχουμε στις δραστηριότητες και με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο μαθαίνουμε τα σήματα και τους κανόνες για σωστή και ασφαλή κυκλοφορία μας στο δρόμο.


3. "Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής", Giovanna Μantegazza, εκδ. Σαββάλας.Η πασχαλίτσα με τους ήχους της θα καθοδηγήσει και θα μάθει στο παιδί να κυκλοφορεί σωστά και με ασφάλεια στο δρόμο. Παίξτε με το παιδί σας μάθαιτέ του τα σήματα, τους κανόνες, λύστε του τις απορίες. Η πασχαλίτσα θα σας βοηθήσει σ΄αυτό και θα κάνει πολύ ευχάριστη κάθε δραστηριότητα!


4. "Η σφυρίχτρα της Στέφης", Σμυρλή - Στρατοπούλου Παναγιώτα, εκδ. Εμπειρία Εκδοτική.Η κυρία Στέφη είναι σχολική τροχονόμος και έχασε την σφυρίχτρα της! Με αυτή καλημέριζε τα πουλιά, καλούσε το ουράνιο τόξο, σφύριζε και τα παιδιά μαζεύονταν κοντά της για να περάσουν με ασφάλεια τον δρόμο. Έτσι τώρα η κυρία Στέφη και τα παιδια πρέπει να βρουν τη σφυρίχτρα...


[B5. "Δρόμο παίρνω...Δρόμο αφήνω"[/B], Γαλάτεια Γρηγοριάδου - Σουρέλη, εκδ. Πατάκη.Η αγαπητή αυτή συγγραφέας δίνει με συνοπτικό και εύκολο τρόπο ό,τι πρέπει να γνωρίζουν παιδιά και νέοι για τα αυτοκίνητα, τα φανάρια και τις διαγραμμίσεις στους δρόμους και την ασφαλή κίνησή μας σε αυτά.


6. "Πρόσεχε στο δρόμο! Τι; Πώς; Γιατί;", Angela Weinhold, εκδ. Άγκυρα.Τι είναι οι άσπρες γραμμές στη διάβαση; Τι σημαίνουν τα σήματα; Πώς θα περάσω απέναντι στον δρόμο; Τι πρέπει να κάνω στο φανάρι;
Σ' αυτές και άλλες ερωτήσεις θα βρείτε απάντηση στο βιβλίο αυτό ώστε να μάθαιτε τους κανόνες κυκλοφορίας μας στο δρόμο.


7. "Το βιβλίο της πόλης", Kayser Renee, Kayser Bernard, Εκδ. Ερευνητές.Στο βιβλίο αυτό θα ανακαλύψετε τον θαυμαστό κόσμο της πόλης. Ανάμεσα στα άλλα θα δείτε το "τέλειο ποδήλατο" για τις μετακινήσεις σας ή μπορείτε να παίξετε το "παχνίδι των λαθών" κατά την κυκλοφορία μας στους δρομους μια πόλης με σκοπό να βρείτε, να μάθαιτε τους σωστούς κανόνες.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

My Scoop: Liquid Planet

..............................

saferinternet.gr Dart

saferinternet.gr SafeLine.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
 lyreioidryma.gr


Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο
 paidikoxorio.gr


Χατζηκυριάκειο

Μαζί για το Παιδί

Μαζί για το Παιδί