Καλό Καλοκαίρι

Το σχολικό έτος τελείωσε! Έχουμε καλύψει το Γυμνάσιο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει η ηλεκτρονική τάξη μας και τα άλλα μας τα ιστολόγια όπου θα συνεχίσουμε τις αναρτήσεις μας. Έτσι εδώ θα δημοσιεύουμε θέματα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού! Επίσης, θα δημοσιεύουμε θέματα σε σχέση με τα πολιτιστικά, ή θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

.

Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

«Η Ιστορία της Unesco μέσα από τις αφίσες της»


Έναρξη: 07/09/2010
Λήξη: 18/09/2010
6 αφίσες της Unesco photo

O Δήμος Αθηναίων και ο Πολιτισμικός Οργανισμός σε συνεργασία με τον Όμιλο Unesco για τον Πολιτισμό της Ειρήνης, παρουσιάζουν την έκθεση “Η ιστορία της UNESCO μέσα από τις αφίσες της”, για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ολοκληρωμένη μορφή. Πρόκειται για την έκθεση που πραγματοποιήθηκε από την Unesco το 2005 στο Παρίσι, στα πλαίσια του εορτασμού των 60 χρόνων του Διεθνούς Οργανισμού.

60 αφίσες που διηγούνται την ιστορία της Unesco, την αποστολή και τους βασικούς σταθμούς του έργου της. 60 αφίσες που αναφέρονται σε θέματα όπως η σημασία του αλφαβητισμού, της ισότητας των δύο φύλλων, της αξίας της ανάγνωσης και του βιβλίου, το σοβαρό πρόβλημα των διακρίσεων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – κυρίως του παιδιού – της ειρήνης και της δικαιοσύνης, της προστασίας της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, του σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος, της διατήρησης και διάσωσης των μητρικών γλωσσών ως φορέα πολιτισμού και παραδόσεων κλπ.
Θα προηγηθεί των εγκαινίων, στις 19:30 στο αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης” του Πνευματικού Κέντρου, ομιλία – με θέμα την έκθεση – της κ. Ευφροσύνης Μπαλασσά-Φλέγκα PhD Διεθνών Ευρωπαϊκών και πολιτικών σπουδών, καθηγήτρια-expert Διαπολιτισμικής πολιτικής Unesco, ιδρύτρια της έδρας Unesco του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συγγραφέας του βιβλίου “Η Ιστορία της Unesco μέσα από τις αφίσες της”, του πρώτου Ελληνικού βιβλίου που ασχολείται με την Unesco που κυκλοφόρησε πριν ένα περίπου χρόνο από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Χαλκιδικής.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων, Κέντρων Unesco και Πρόεδρος του Ομίλου Unesco για τον Πολιτισμό της Ειρήνης κ. Κατερίνα Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Σωτήριος Σαπουντζής.
Στη φωτογραφία 6 αφίσες της Unesco:
  • Αφίσα του 1971 με αφορμή τα 25 χρόνια της
  • Αφίσα του 1981 με αφορμή το Παγκόσμιο έτος για τα άτομα με αναπηρία
  • Αφίσα του 1988 για την Παγκόσμια δεκαετία για την Πολιτιστική ανάπτυξη
  • Αφίσα του 1978 με αφορμή την 30η επέτειο από την υιοθέτηση της Οικουμενικής διακήρυξης των δικαιωμάτων του ανθρώπου
  • Αφίσα του 2005 που σηματοδοτεί την 60η επέτειο του Οργανισμού
  • Αφίσα του 2005 με αφορμή την ανακήρυξη της δεκαετίας 2005-2014 ως δεκαετία της αειφόρου ανάπτυξης για την παιδεία
Εγκαίνια Έκθεσης: Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα 20:00
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων- Αίθουσα «Κόντογλου»: Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 36 21 1601
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10.00- 20.00 και Κυριακή 10.00-14.00

Πηγή: Πολιτιστικός Οργανισμός Δ. Αθηναίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

My Scoop: Liquid Planet

..............................

saferinternet.gr Dart

saferinternet.gr SafeLine.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
 lyreioidryma.gr


Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο
 paidikoxorio.gr


Χατζηκυριάκειο

Μαζί για το Παιδί

Μαζί για το Παιδί