Καλό Καλοκαίρι

Το σχολικό έτος τελείωσε! Έχουμε καλύψει το Γυμνάσιο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει η ηλεκτρονική τάξη μας και τα άλλα μας τα ιστολόγια όπου θα συνεχίσουμε τις αναρτήσεις μας. Έτσι εδώ θα δημοσιεύουμε θέματα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού! Επίσης, θα δημοσιεύουμε θέματα σε σχέση με τα πολιτιστικά, ή θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

.

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Ηλεκτρονική Τάξη eclass.sch.gr


Στη διεύθυνση http://eclass.sch.gr/ μπορείτε να αναζητήσετε και να βρείτε την τάξη του σχολείου μας.

Όταν πάτε στην διεύθυνση της ηλεκτρονικής τάξης θα δείτε την παρακάτω οθόνη, οπότε κάνετε κλικ στον "πίνακα" ώστε "να βρείτε μαθήματα του σχολείου μας".  Αρκεί να επιλέξετε το νομό, να πατήσετε αναζήτηση και να δείτε όλα τα σχολεία του νομού που επιλέξατε τα οποία και διαθέτουν ηλεκτρονική τάξη.Εντοπίζετε το σχολείο και το μάθημά που σας ενδιαφέρει! Εκεί θα βρείτε υλικό για να το χρησιμοποιείσετε στη μελέτη σας.


Σε περίπτωση που θέλετε να το αναμεταδώσετε μέσω κάποιας ιστοσελίδας ή ιστολογίου σας, να προσέξετε να βάλετε ενεργό σύνδεσμο προς την πηγή, να βεβαιωθείτε αν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ελεύθερα ή αν πρέπει να πάρετε την άδεια του δημιουργού. Σε αυτή την περίπτωση επικοινωνήστε με τον εκπαιδευτικό, ενημερώστε τον και προχωρήστε στη χρήση μετά την θετική του απάντηση. (Ειδικά για τα δικά μου μαθήματα, όποιος άλλος - εκτός των μαθητών μου - θέλει να χρησιμοποιήσει το υλικό, μπορεί να το κάνει αρκεί να μου αφήσει σχόλιο εδώ ώστε πρώτα να επικοινωνήσω μαζί του)
 
Με τον παραπάνω τρόπο οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός, μαθητής ή γονιός μπορεί να βρει τα μαθήματα κάποιας ηλεκτρονικής τάξης.
Αν είστε εκπαιδευτικός και θέλετε να δημιουργήσετε ηλεκτρονική τάξη για το μάθημά σας, τότε πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό που διαθέτετε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Δείτε στην πρώτη εικόνα στο πλαίσιο δεξιά την περιοχή για την «Είσοδο Εκπαιδευτικού». Μετά την σύνδεσή σας έχετε τις κατάλληλες επιλογές για να δημιουργήσετε το μάθημά σας, να το ονομάσετε, να ανεβάσετε υλικό, να συμπληρώσετε το βιβλίο ύλης, να φτιάξετε τεστ κτλ.
Καλή περιήγηση στην ηλεκτρονική τάξη η οποία κάθε στγμή μπορεί να δώσει στους μαθητές μας το υλικό του μαθήματος όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο σχολείο αλλά και οποιαδήποτε άλλη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

My Scoop: Liquid Planet

..............................

saferinternet.gr Dart

saferinternet.gr SafeLine.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
 lyreioidryma.gr


Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο
 paidikoxorio.gr


Χατζηκυριάκειο

Μαζί για το Παιδί

Μαζί για το Παιδί