Καλό Καλοκαίρι

Το σχολικό έτος τελείωσε! Έχουμε καλύψει το Γυμνάσιο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει η ηλεκτρονική τάξη μας και τα άλλα μας τα ιστολόγια όπου θα συνεχίσουμε τις αναρτήσεις μας. Έτσι εδώ θα δημοσιεύουμε θέματα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού! Επίσης, θα δημοσιεύουμε θέματα σε σχέση με τα πολιτιστικά, ή θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

1 Σεπτέμβρη 1994: έργο "Ψηφιακή Βιβλιοθήκη"

Στη 1 Σεπτέμβρη του 1994 γίνεται η πρώτη συνάντηση για τη δημιουργία "Ψηφιακής Βιβλιοθήκης" από τους υπεύθυνους της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Η ιδέα του έργου αυτού ήταν να μετατραπούν σε ψηφιακή μορφή όλα τα περιεχόμενα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου ώστε να μπορέσουν να σωθούν ή να αποκατασταθούν τυχόν φθορές. Έτσι έχουμε τη γέννηση της "Ψηφιακής Βιβλιοθήκης". Σχετικό άρθρο εδώ από το "This Day in History" του Computer History Museum.

Σήμερα σε όλο το Διαδίκτυο υπάρχουν απίστευτα πολλές ψηφιακές βιβλιοθήκες και δωρεάν μπορείτε να βρείτε σε πολλές από αυτές υλικό που σας ενδιαφέρει. Έχω αναρτήσει αλλού κατάλογο τέτοιων βιβλιοθηκών, θα το κάνω σε επόμενη ανάρτηση για να υπάρχει και εδώ αυτή η καταγραφή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

My Scoop: Liquid Planet

..............................

saferinternet.gr Dart

saferinternet.gr SafeLine.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
 lyreioidryma.gr


Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο
 paidikoxorio.gr


Χατζηκυριάκειο

Μαζί για το Παιδί

Μαζί για το Παιδί