Καλό Καλοκαίρι

Το σχολικό έτος τελείωσε! Έχουμε καλύψει το Γυμνάσιο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει η ηλεκτρονική τάξη μας και τα άλλα μας τα ιστολόγια όπου θα συνεχίσουμε τις αναρτήσεις μας. Έτσι εδώ θα δημοσιεύουμε θέματα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού! Επίσης, θα δημοσιεύουμε θέματα σε σχέση με τα πολιτιστικά, ή θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Mission Blue και περιήγηση στους ωκεανούς

Στη διεύθυνση http://mission-blue.org λειτουργεί ο ιστοχώρος Mission Blue με σκοπό να ενημερώσει τον κόσμο, να τον ευαισθητοποιήσει και να τον κινητοποιήσει για θέματα των ωκεανών που είναι πηγή ζωής δικής μας και του πλανήτη μας. Ο ιστοχώρος αυτός φτιάχτηκε μετά την ευχή - ομιλία της πρωτοπόρου εξερευνήτριας των θαλασσών Σύλβιας Ερλ (Sylvia Earle) τον Φεβρουάριο του 2009 σε εκδήλωση TED. Στην ομιλία της αυτή, παρουσίασε όχι μόνο όμορφες εικόνες από τον κόσμο των ωκεανών αλλά και δυσοίωνες στατιστικές για την γρήγορη επιδείνωση της καταστασής τους και κατά συνέπεια των επιπτώσεων πάνω στην ανθρώπινη ζωή.

mission blue

Κλικ στον χάρτη: εικονική περιήγηση των ωκεανών...

Στην ιστοσελίδα http://mission-blue.org/google-earth/ του ίδιου ιστοχώρου, μπορείτε με την google Earth να κάνετε όσα ταξίδια θέλετε γύρω από τη γη και να επισκεφτείτε πολλά σημεία σε θάλασσες και ωκεανούς για να γνωρίσετε κοραλλιογενείς υφάλους, να μάθετε για τη ζωή και την προοπτική διάφορων θαλάσσιων πλασμάτων.

Η Ελλάδα φιλοξενείτε με διάφορα σημεία όπως η Θήρα, ή η περιοχή της χελώνας Καρέτα - Καρέτα ή της φώκιας Μονάχους - Μονάχους, όπου αν κάνετε κλικ στο σχετικό σημείο στον χάρτη θα ενημερωθείτε με βίντεο ή άλλη παρουσίαση.

Καλή περιήγηση στο σπίτι μας, τη γη, και στην πηγή της ζωής μας, τους ωκεανούς, και γίνετε χορηγοί στο έργο ή διαδώστε το εφόσον συμφωνείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

My Scoop: Liquid Planet

..............................

saferinternet.gr Dart

saferinternet.gr SafeLine.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
 lyreioidryma.gr


Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο
 paidikoxorio.gr


Χατζηκυριάκειο

Μαζί για το Παιδί

Μαζί για το Παιδί