Καλό Καλοκαίρι

Το σχολικό έτος τελείωσε! Έχουμε καλύψει το Γυμνάσιο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει η ηλεκτρονική τάξη μας και τα άλλα μας τα ιστολόγια όπου θα συνεχίσουμε τις αναρτήσεις μας. Έτσι εδώ θα δημοσιεύουμε θέματα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού! Επίσης, θα δημοσιεύουμε θέματα σε σχέση με τα πολιτιστικά, ή θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

.

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Η μοναξιά είναι μια λέξη πολυτελείας


Στην σημερινή εποχή και μετά από τόσο χρόνια "κλασσικής" τεχνολογίας και μετά από τόσα χρόνια "μοντέρνας" τεχνολογίας, ακόμη αναρωτιώμαστε για την επικοινωνία των ανθρώπων.

Και όχι μόνο αναρωτιώμαστε, αλλά παρουσιάζουμε σαν γενική αλήθεια ότι υπάρχει έλλειμα επικοινωνίας, ότι δεν είναι ουσιαστική και ψέγουμε την ίδια την τεχνολογία για αυτό! Ζητάμε και τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου -είτε ο φταίχτης είναι οι κοντινές στέγες των σπιτιών είτε το διαδίκτυο, τα κινητά και κάθε άλλο σύγχρονο μέσο.

Μα, η τεχνολογία μας ακολουθεί τόσα εκατομύρια χρόνια! Μας ακολουθεί από τότε που χρησιμοποιηθήκε η πρώτη απελέκητη ή πελεκημένη πέτρα! Και τότε οι άνθρωποι είχαν άραγε έλλειμα επικοινωνίας ή μήπως είχαν πιο ουσιαστική και σε ανώτερο επίπεδο επικοινωνία;

  

Σε ένα κόσμο που "φιλοξενεί" οικογένειες που δαπανούν πάνω 300$ την εβδομάδα για φαγητό αλλά και μόλις 1, κάτι $ (τυχαία στοιχεία του 95 από την εργασία των Peter Menzel και Faith D'Aluisio  "Hungry Planet")  ή που "φιλοξενεί" κόσμο ξεριζωμένο, η μοναξιά είναι μια λέξη πολυτελείας!


 Όλοι αυτοί αισθάνονται όλα τ' άλλα εκτός από μοναξιά και ας είναι οι πιο μόνοι πάνω στη γη. Δεν έχουν την πολυτέλεια ούτε να το νοιώσουν, ούτε να το εκφράσουν καθώς ζουν μια τόσο σκληρή πραγματικότητα επιβίωσης.

Και επιτέλους, μετά τόσα χρόνια χρήσης και εργασίας στο διαδίκτυο, ας ομολογήσουμε τη νέα κουλτούρα που ζούμε εμείς οι τυχεροι!  Τη νέα κουλτούρα ΚΑΙ της επικοινωνίας και της προσφοράς και του αλτρουϊσμού με όχημα το Διαδίκτυο. Καιρός να κάνουμε το επόμενο βήμα, να αναδείξουμε όλα τα ουσιαστικά του Διαδικτύου και να τα καλλιεργήσουμε ακόμη περισσότερο. Ναι, το Διαδίκτυο είναι ένα γρήγορο και εύκολο μέσο για επικοινωνία, ομαδικότητα, προσφορά με αλτρουιστικές βάσεις. Ακόμη και με επαγγελματικά ή οικονομικά οφέλη που και αυτό θεμιτό είναι.

Η επικοινωνία λοιπόν, είναι θέμα παιδείας, είναι θέμα στάσεων και αποφάσεων ζωής και πραγματοποιείται κάτω από όλες τις συνθήκες. Ο καθένας την κάνει τόσο ουσιαστική όσο θέλει, τόσο όσο μπορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

My Scoop: Liquid Planet

..............................

saferinternet.gr Dart

saferinternet.gr SafeLine.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
 lyreioidryma.gr


Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο
 paidikoxorio.gr


Χατζηκυριάκειο

Μαζί για το Παιδί

Μαζί για το Παιδί