Καλό Καλοκαίρι

Το σχολικό έτος τελείωσε! Έχουμε καλύψει το Γυμνάσιο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει η ηλεκτρονική τάξη μας και τα άλλα μας τα ιστολόγια όπου θα συνεχίσουμε τις αναρτήσεις μας. Έτσι εδώ θα δημοσιεύουμε θέματα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού! Επίσης, θα δημοσιεύουμε θέματα σε σχέση με τα πολιτιστικά, ή θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

MSN και FACEBOOK απο την Α Γυμνασίου;!

Στη σημερινή εποχή οι υπολογιστές έχουν διεισδύσει στη ζωή μας και έχουν γίνει κομμάτι της. Για πολλά παιδιά ο υπολογιστής είναι ένα μέσο το οποίο τους δίνει την δυνατότητα να μπορούν να γνωριστούν και να επικοινωνήσουν με νέα άτομα . Αυτό επιτυγχάνεται με διάφορα προγράμματα όπως το MSN ή το FACEBOOK.

Τι γνωρίζουμε όμως για τα προγράμματα αυτά;
Το MSN αποτελεί ένα πρόγραμμα άμεσης επικοινωνίας το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του διαδικτύου την συνομιλία είτε μέσω γραπτού κείμενο σε πραγματικό χρόνο, είτε με video και ήχο(αν διαθέτουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό). Οι συνομιλίες αυτές μπορεί να είναι είτε δημόσιες είτε ιδιωτικές.
Το FACEBOOK αποτελεί επίσης ένα δικτυακό τόπο μέσα από τον οποίο οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν παλιούς γνωστούς τους ή να γνωρίζουν νέα πρόσωπα (δημοφιλή ή μη) και έτσι να έρχονται σε επαφή μαζί τους. Σε αυτόν τον ιστότοπο ο οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να δημιουργήσει δωρεάν τον προσωπικό του δικτυακό χώρο.

Με τους μαθητές τι γίνεται;
Η πλειοψηφία των μαθητών έχει λογαριασμό και στο msn και στο Facebook. Δεν μιλάμε μόνο για τους μαθητές της Β και της Γ Γυμνασίου, μα και της Α. Δηλαδή για παιδιά που από τα 12 ή και πιο πριν κάνουν χρήση των υπηρεσιών ή των προγραμμάτων αυτών! Στις μεταξύ μας κουβέντες πολλοί μαθητές της Α παραδέχονται ότι έχουν ανοιχτό το msn ή το Facebook σε όλη τη διάρκεια του διαβάσματος και ταυτόχρονα κάνουν chat! Αυτή η ταυτόχρονη χρήση μου έκανε εντύπωση μεγάλη. Πως είναι δυνατόν να διαβάζει κάποιος και ταυτόχρονα να συνομιλεί; Τι είδους ανάγκη είναι αυτή;

Πείτε μας τη γνώμη σας 
Εσείς, τι κάνετε σε σχέση με αυτά; Τα χρησιμοποιείτε; Έχετε φίλους που ήδη γνωρίζατε ή και νέους άγνωστους; Τα χρησιμοποιείτε καθημερινά και μάλιστα ταυτόχρονα με το διάβασμα; Πείτε μας λοιπόν πως τα χρησιμοποιείτε.

Π.Ζ - Β' Γυμνασίου

69 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι έχω facebook και msn αλλά έχω φίλους μόνο όσους γνωρίζω και όχι αγνώστους!Ναι συνήθως μπαίνω και σερφάρω καθημερινά!!!Όχι δεν το χρησιμοποιώ μαζί με το διάβασμα...

Ανώνυμος είπε...

Ναι,έχω και δεν τα χρησιμοποιώ καθημερινά.Μιλάω μόνο με τους γνωστούς μου,αλλα φυσικά δεν μπορώ να τα χρησιμοποιώ και να διαβάζω ταυτόχρονα.

Ανώνυμος είπε...

δεν εχω msn ουτε fasebook

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω facebook ούτε msn

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω facebook και το χρησημοποιό καθημερινά,έχω αρκετούς φίλους αλλά και φίλους που δεν γνωρίζω.Ομως όταν διαβάζω δεν το χρησημοποιό,επισης δεν έχω msn.

Ανώνυμος είπε...

Ναι τα χρησιμοποιώ καθημερινά.Έχω κάνει φίλους που είχα από πριν αλλά και νεούς φίλους αλλά όχι μαζί με το διάβασμα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω MSN άλλα έχω Facebook που όμως δεν το χρησιμοποιώ επειδή χρησημοποιώ το laptop του θείου μου.

Ανώνυμος είπε...

Ναι εγω εχω fecebook.αλλα δεν το χρησιμοποίο συνεχεια καιεχω και αγνωστους φιλους

Ανώνυμος είπε...

'Εχω και εγώ αλλά δεν τα χρησιμοποιώ ενώ διαβαζώ.Βέβαια έχω φίλους μόνο αυτούς που ξέρω.

Ανώνυμος είπε...

Εχώ facebook,αλλά δεν το χρησιμοποιοώ όμως κάθε μέρα όποτε έχω χρόνο και όποτε είμαι μόνη μου.Οι φίλοι μου,είναι όλοι γνωστοί!Καμία φόρα το χρησιμοποιώ μαζί με το διάβασμα...

Ανώνυμος είπε...

Εχω facebook και το χρεισημοποιω σχεδον καθε μερα.Έχω φίλους που γνωρίζω αλλά και φίλους που δεν γνωριζω.Όταν διαβαζω το έχω ανοιχτό.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω msn αλλά δεν το χρησιμοποιώ καθημερινά ούτε όταν διαβάζω.Εκει έχω φιλους που γνωρίζω και όχι άγνωστους.

Ανώνυμος είπε...

Oχι δεν εχω facebook ουτε msn και δεν το χρησιμοποιω...αλλα σκοπευω να βαλω...

Ανώνυμος είπε...

δεν εχω facebook
αλλα εχω msn.Τα χρησημοποιω σχεδον καθημερινα κ μιλαω μονο με γνωστους

Ανώνυμος είπε...

εχω fb,και μπαινω καθημερινα και εχω φιλους γνωστους και αγνωστουσ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχω facebook και δεν σκοπευω να βαλω

Ανώνυμος είπε...

δεν εχω και θα βαλω μπουμπου

Ανώνυμος είπε...

δεν εχω αλλα θελω να βαλω eminem

Ανώνυμος είπε...

ναι εχω και το χρισιμοποιο 2 ωρες την μερα μαζι με τοδιαβασμα green day

Ανώνυμος είπε...

δεν εχω facebook και σκοπεβω ωα βαλω ΡΛ

Ανώνυμος είπε...

nai exw !!!! kai to xrishmopoio ka8hmerina !! alla oxi otan diavazw alla ston eleu8ero mou xrono !!! ekei milaw ma filous mou gnostou ,
alla kai agnwstous!!
E.T !!!!!!!!!!!!!!SAGOPE

Ανώνυμος είπε...

Ναι εχω απο την 5η δημοτικου εφιγαν πολοι φιλοι μου

Ανώνυμος είπε...

Ναι εχω facebook απο την 1η Γυμνασιου.Εχω αρκετους φιλους σχεδον ολους τους γνωριζω και μπενω καθημερινα.Δεν το εχω ανοιχτο οταν διαβαζω.

Ανώνυμος είπε...

exo facebook kai msn kai ta exo apo tin ekti dimotikou kai ta xroisimopoio kathimerina exo polous filous kai sta dio oloi oi filoi pou exo einai gnostoi kai otan diabazo to exo anoixto

Ανώνυμος είπε...

Ναι εχω και fb και msn τα χρησιμοποιω καθε μερα αλλα δεν τα χρησιμοποιω οταν διαβαζω!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχω ΜΣΝ και FACEBOOK.T.M.

Ανώνυμος είπε...

Εγω εχω FACEBOOK απο το καλοκαιρι και το χρησιμοποιω καθημερινα!!!!
Εχω και γνωστους και αγνωστους φιλους!!!Δεν το χρησιμοποιω οταν διαβαζω!!! Α.Τ.

Ανώνυμος είπε...

den exo facebook

Ανώνυμος είπε...

Εγω μπήκα στο facebook φέτος.Μου αρέσει αυτή η δραστηριότητα επειδή κάνω καινούργιους φίλους. Το χρησιμοπιώ όμως καθημερινά, ακόμη και στο διάβασμα και αυτο τις περισσότερες φορές μου κανει κακο, γιατί μου αποσπά την προσοχή και κάθε φορά ξεχνάω τι έχω διαβάσει πριν

Ανώνυμος είπε...

έχω MSN απο την πέμπτη δημοτικού. FACEBOOK δεν έχω ακόμα. δεν χρησιμοποιώ το MSN όταν διαβάζω γιατί δεν μπορώ να διαβάσω.

Ανώνυμος είπε...

Exω facebook και msn εχω και γνωστουs και αγνωστουs φιλουs οταν διαβαζω δεν ειμαι στο facebook.Χρησημοποιω το facebook 1 χρονο και μπαινω καθημερινα

Ανώνυμος είπε...

εχω msn.Εχω το msn απο την εκτη διμοτικου.Εχω και φιλουσ που ξερω αλλα και φιλουσ που δεν ξερω που εχουν κανει αυτη ad.
gast

Ανώνυμος είπε...

Έχω msn αλλά δεν έχω facebook.Το msn το έφτιαξα φέτος.Δε το χρησιμοποιώ κάθε μέρα αλλά και ούτε την ώρα που διαβάζω.Στο msn μιλάω με παιδιά που ξέρω.

Ανώνυμος είπε...

Έχω ΜSN απο την πέμπτη δημοτικού. Έχω και γνωστούς και άγνωστους φίλους. Δεν το χρησιμοποιώ όταν διαβάζω αλλά το χρησιμοποιώ συχνά.

Ανώνυμος είπε...

δεν εχω γιατι δεν εχω ιντερνετ.θελω να βαλω για να γνωρισω φιλους.

Ανώνυμος είπε...

Εγω εχω msn απο την εκτη διμοτικου.Και facebook απο τιν προτη γιμνασιου.Στο msn στην αρχη ειχα φιλους που τους ειξερα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχω δημιουργησει ακομη facebook η msn αλλα θα ηθελα πολυ να αποκτησω.Πιστευω οτι ειναι ενας τροπος επικοινωνιας.Επιπλεον εχεις τη δυνατοτητα να γνωρισεις νεα ατομα.Πιστεθω πως ειναι ενα μεγαλο πλεονεκτημα.

Ανώνυμος είπε...

Έχω facebook από την αρχή αυτής της σχολική χρονιάς.Δεν το έχω ανοιχτό την ώρα που διαβάζω.Ακόμη εχω πολλούς φίλους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω MSN ή facebook και ούτε σκέφτομαι να βάλω διότι πιστεύω ότι τις ώρες που θα πέρναγα μαζίτους θα μπορούσα να τις περνώ πιο δημιουργικά.
Κόμης Τσάκουλας

Ανώνυμος είπε...

egw exw kai facebook kai msn,exw kanei neous filous apo diafores poleis,omws sxedon pote den to exw anoixto tn wra p diabazw!

Ανώνυμος είπε...

EΧΩ ΜΣΝ ΚΑΙ FACEBOOK.ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΝΟΘΝ ΑΓΝΩΣΤΙ ADD ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΡΕΠΑ . ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΟΙΚΗΝΙΙΝΗΣ ΜΑΤΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Nαι τα χρησιμοποιώ καθημερινά.Έχω κάνει φίλους που είχα από πριν αλλά και νεούς φίλους αλλά όχι μαζί με το διάβασμα.Τέλεια!!!

2o Γυμνάσιο Πληροφορική είπε...

Διαβάζω τα σχόλια σας και τι συμβαίνει.
Πολύ καλά κάνετε και (προς το παρόν) επιλέγετε την ταυτότητα Ανώμυμος. Στο σώμα του σχολίου σας όμως, γράψτε κάποιο ψευδώνυμο ή τα αρχικά του ονόματός σας ή το μικρό σας όνομα.
Επίσης είναι χρήσιμο να γράφετε την τάξη στην οποία είστε φέτος.
Αυτό για να δούμε τι διαφορές υπάρχουν σε αυτό το θέμα ανάμεσα στις 3 τάξεις στου Γυμνασίου (αν υπάρχουν).

Ανώνυμος είπε...

Έχω facebook καί msn το msn το έχω από την έκτη δημοτικού ξέρω ολούς τους φίλους που εχω και στο msn και στο facebook και τα χρησιμοποιώ κάθε σαββατοκύριακο Α.Μ Α3

Ανώνυμος είπε...

Έχω msn και FB.Φέτος τον σεπτέμβριο το έφτιαξα και κάθε σαββατοκύριακο το χρησιμοποιώ.
Α.Σ.Α3

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω τίποτα από τα δύο. Δεν μου χρειάζονται και εξάλου δεν έχω χρόνο για να γράφω. Σκοπεύω όμως να βαλω σε ένα χρόνο.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ μπένω στο msn το σαβατοκύργιακο γιατί έχω διάβασμα!!!.Το msn το έχω απο την 4η διμ.μου το έφτιαξε ο αδερφόσ μου για να σινομειλώ με τησ φύλεσ μου!!!
Τ.Ε. Α3

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω γιατί δεν μου χρειάζεται αλλά σκοπεύω να βάλω σε ένα χρόνο

Ανώνυμος είπε...

Έχω fc εδώ και τρείς εβδομάδες και εχώ μονο γνωστά ατομά αθτά απο εμένα ειμαί ο α τ α3 ταξη

Ανώνυμος είπε...

έχω msn και facebook και το χρησιμοιοποιό απο την πέμτη δημοτηκού και μηλό με τους φήλους brian

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν έχω fasebook ούτε MSN! αλλά έχω e-mail το οποιό το χρησιμοποιώ αρτετές φορές μέσα στο σαββατοκύριακο Επειδή όμως, γνωρίζω απο τους φίλους μου , σκοπεύω να φτιάξω και έγω!αλλά δεν θα το χρησιμοποιήω οταν διαβαζω!

Ανώνυμος είπε...

Έχο facebook και msn το έχο απο την πρότη γυμνασίου και μειλάο με τους φήλους μου. ΟΧΙ στο διάβασμα κτ - α3

Ανώνυμος είπε...

Nαιεχω fecebook εχω και αγνωστους και γνωστους φιλους αλλα δεν το χρησιμοποιο συχνα.......

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δέν έχω facebook ούτε msn αλλά σκέφτομαι να φτιάξω

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω μόνο msn. Το έχω από πέρσι. Οταν διαβάζω δεν το έχω ανοιχτό και δεν είμαι μέσα καθημερινά.Μόνο μία φορά την εβδομάδα σχεδόν.Εκείέχω μόνο φίλους που γνωρίζω.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω facebook και το χρησημοποιό καθημερινά,έχω αρκετούς φίλους αλλά και φίλους που δεν γνωρίζω.Ομως όταν διαβάζω δεν το χρησημοποιό,επίσης έχω και msn!!!Περνάω τον ελεύθερό μου χρόνο...

Ανώνυμος είπε...

Ναι,έχω και msn και facebook και δεν τα χρησιμοποιώ καθημερινά γιατί δεν προλαβαίνω.Μιλάω με τους φίλους μου αλλα έχω γνωρίσει και καινούργια άτομα.

Ανώνυμος είπε...

'Εχω msn και facebook τα χρησιμοποιώ σχεδόν κάθε μέρα αλλά όχι μάζι με το διάβασμα.'Εχω φίλους σε άυτα τα προγράματα που τους είχα από παλιά αλλά και νέους

Ανώνυμος είπε...

Eγώ έχω facebook και το χρησιμοποιό πολύ σιχνά.Εχω και άγνοστους φίλους. Όταν διαβάζω δεν το χρησιμοποιό.MSN εχω αλλα δεν το χρησιμοποιό γιατι είμαι πιο πολές ώρες στο facebook

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω faceboοκ και msm και το χρησημοποιώ κάθε μέρα!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω και msn και facebook...Τα χρησιμοποιώ τις μέρες που προλαβαίνω και που έχω τελειώσει όλα τα μαθήματά μου...Έχω φίλους γνωστούς και μερικές φορές επιβεβαιώνω και αγνώστους αλλά που δεν φαίνονται κακοί και έτσι και είναι κακοί τους διαγράφω από φίλους μου...

Ανώνυμος είπε...

Έxω MSN και facebook και μιλάω όταν δεν έχω διαβάσματα με την ξαδέρφη μου στην Αγγλία και μέσω κάμερας απο το laptop του θείου μου.

Ανώνυμος είπε...

Έχω FACEBOOK και MSN σίγα να μην δεν είχα,είμαι κοινωνική έγω!!!!!Το χρησιμοποιώ αλλά όχι κάθε μέρα,μόνο όταν προλαβαίνω και δν έχω τι να κάνω...Οι φίλοι μου είναι όλοι γνωστοί μου και μιλάμε σθχνά...Καμιά φορά κάνω chat μάζι με το διάβασμα αλλά όταν δν έχω πολλά!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω facebook και το χρησημοποιώ καθημερινά,στο facebook βρήσκεις φίλους που γνωρίζεις και ατομα που δεν γνωρίζεις έχω αρκετούς αλλα δεν το χρησημοποιώ στο διάβασμα.

2o Γυμνάσιο Πληροφορική είπε...

Είσα παραπάνω το σχόλιο: "..Έχω φίλους γνωστούς και μερικές φορές επιβεβαιώνω και αγνώστους αλλά που δεν φαίνονται κακοί και έτσι και είναι κακοί τους διαγράφω από φίλους μου..."

Πως μπορείτε να καταλάβαιτε αν κάποιος είναι κακός; Τι παει να πει "φαίνονται";

george είπε...

εχω facebook k msn .Ποιο πολυ χρησιμοποιο το facebook γατι στο msn δεν εχω ατομα πολλα ατομα για να γραψω.

Ανώνυμος είπε...

exw msn kai facebook...alla twra den ta xrisimopoiw pia gt m exei xalasei o ypologisths.

Ανώνυμος είπε...

εχω facebook και το χρησιμοποιω καθημερινα.εχω μονο γνωστους φιλους αλλα εχω και αγνωστους.A2
AM

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ MSN ΚΑΙ FACEBOOK ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.ΤΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ.Α2 ΑΚ!

My Scoop: Liquid Planet

..............................

saferinternet.gr Dart

saferinternet.gr SafeLine.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
 lyreioidryma.gr


Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο
 paidikoxorio.gr


Χατζηκυριάκειο

Μαζί για το Παιδί

Μαζί για το Παιδί