Καλό Καλοκαίρι

Το σχολικό έτος τελείωσε! Έχουμε καλύψει το Γυμνάσιο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει η ηλεκτρονική τάξη μας και τα άλλα μας τα ιστολόγια όπου θα συνεχίσουμε τις αναρτήσεις μας. Έτσι εδώ θα δημοσιεύουμε θέματα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού! Επίσης, θα δημοσιεύουμε θέματα σε σχέση με τα πολιτιστικά, ή θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

.

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Καλοκαίρι 2010: Παραλίες μαγνήτες!!ΚΥΚΛΑΔΕΣ

1/ ΑΜΟΡΓOΣ● Νικουριά


Βρίσκεται σε ένα μικρό νησάκι ακριβώς απέναντι από την  παραλία του  Αγίου Παύλου στην Αμοργό, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων.  Νικουριά  ονομάζεται το νησάκι με 3 παραλίες, εκ των οποίων η μία είναι  πλήρως  οργανωμένη καθώς λειτουργεί ένα beach bar. Στην αρχαιότητα   χρησιμοποιούνταν ως ορυχείο απ΄ όπου και εξόρυσσαν το υλικό με το οποίο   έφτιαχναν νομίσματα την εποχή του Μίνωα.

Οι παραλίες είναι  καλυμμένες με άμμο και βότσαλα, ενώ τα νερά είναι  καθαρά και αρκετά  κρύα. Μπορείτε να φτάσετε είτε με δικό σας σκάφος  είτε με τα συχνά  δρομολόγια, συνήθως ανά μία ώρα.

2/ ΑΜΟΡΓOΣ● Αγία Αννα

Μία στενή  λωρίδα άμμου ανάμεσα στον κατακόρυφο βράχο και τη θάλασσα  αποτελεί την  πανέμορφη και γνωστή, λόγω της ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο»,  παραλία της  Αγίας Αννας στην Αμοργό. Βρίσκεται κάτω από το Μοναστήρι  της Παναγίας  της Χοζοβιώτισσας, ανατολικά του νησιού και κοντά στη  Χώρα. Μπορείτε να  φτάσετε εδώ αφού πρώτα κατεβείτε τα αρκετά λιθόστρωτα  σκαλοπάτια.

- - -

4/ ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ  ● Επιτάφιος


Στη  νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, στην περιοχή που ονομάζεται Μαστίχι,   απέναντι από το νησάκι Δεσποτικό, βρίσκεται η παραλία Επιτάφιος, που   είναι «κόσμημα» για την περιοχή. Ο συνδυασμός άμμου και βότσαλου καθώς   και τα κάθετα βράχια που την περιστοιχίζουν δημιουργούν εικόνες   ξεχωριστές, ιδανικές για χαλάρωση και ξεκούραση. Ο μοναδικός τρόπος που   μπορεί κανείς να φτάσει εδώ είναι μέσω θαλάσσης, είτε με το δικό του   σκάφος είτε με τα καϊκάκια.

5/ ΙΟΣ● Μυλοπότα


Με τη  χρυσαφένια αμμουδιά μεγάλης έκτασης να απλώνεται μπροστά από μία   καταγάλανη θάλασσα, η παραλία του Μυλοπότα είναι η πιο πολυσύχναστη και   κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού. Απέχει μόλις 3 χλμ. από τη Χώρα της   Ιου, είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και εγκαταστάσεις   για θαλάσσια σπορ. Λειτουργεί σχολή καταδύσεων, wind surfing, ενώ σε   πολύ μικρή απόσταση από αυτήν υπάρχουν αρκετά beach bar με πισίνες. Στην   περιοχή υπάρχουν επίσης πολυτελή ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια,   μπαράκια και ταβέρνες.

6/ ΙΟΣ●  Μαγγανάρι

Είναι κοινό μυστικό ότι είναι μία από τις  πιο όμορφες  παραλίες του νησιού. Αποτελείται από την κεντρική παραλία  αλλά και 3  άλλους μικρότερους  κόλπους. Παραλία με ψιλή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά  προσελκύει αρκετό  κόσμο ενώ στα μαγαζιά που  λειτουργούν γύρω  από  αυτήν μπορείτε να απολαύσετε θαλασσινούς μεζέδες αλλά και τοπικές   σπεσιαλιτέ. Η πρόσβαση στην παραλία είναι πολύ καλή, με τον ασφάλτινο  δρόμο να φτάνει  μέχρι την αμμουδιά. Ενοικιάζονται ομπρέλες και  ξαπλώστρες, ενώ  λειτουργούν και  μερικά beach bar. Αν περπατήσετε κατά  μήκος της παραλίας  και  ανεβείτε πάνω στα  βράχια θα βρείτε φυσικό αλάτι. 7/ ΙΟΣ● Αγία  Θεοδότη

Παραλία, στην  ανατολική πλευρά του νησιού,  απέναντι από την Ηρακλειά. Πρόκειται για  μία μεγάλη παραλία με χοντρή  άμμο. Εχει πολύ άνετη πρόσβαση, αφού ο  ασφάλτινος δρόμος φτάνει μέχρι  εκεί. Είναι μία από τις λίγες οργανωμένες  παραλίες του νησιού, ενώ πίσω  από αυτήν υπάρχουν 3 εστιατόρια που  λειτουργούν τους θερινούς μήνες.

8/ ΚΕΑ● ΚαμπίΓραφικός και  μικρός κόλπος, όπου τα αρμυρίκια και οι βελανιδιές που  φτάνουν μέχρι το  κύμα, αντικαθιστούν επάξια τις ομπρέλες. Βρίσκεται στη  δυτική ακτή του  νησιού σε απόσταση που φτάνει τα 20 χλμ. από την  Ιουλίδα. Μείνετε ώς  αργά για να απολαύσετε το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα.  Φροντίστε να πάρετε  μαζί σας τα απαραίτητα. Δεν υπάρχει καντίνα.

9/ ΚΙΜΩΛΟΣ● Αλυκή

Η Αλυκή είναι η  μία από τις τρεις μεγάλες  και διαδοχικές παραλίες του νησιού, και  βρίσκεται στη νότια πλευρά του.  Είναι αρκετά μεγάλη σε έκταση, με ψιλή  άμμο και βότσαλο, ενώ σε ένα  σημείο μερικά αρμυρίκια φτάνουν μέχρι τη  θάλασσα. Κάπου εκεί μπορείτε  να καλυφτείτε από τον ήλιο! Τα νερά είναι  καταγάλανα, πεντακάθαρα και  βαθαίνουν ομαλά.

10/ ΗΡΑΚΛΕΙΑ●  Αλιμιά


Τα πεντακάθαρα  και γαλαζοπράσινα νερά της Αλιμιάς ενδεχομένως θα σας  επιτρέψουν να  διακρίνετε στον πυθμένα το γερμανικό αεροπλάνο του Β΄  Παγκοσμίου  Πολέμου. Η παραλία χαρακτηρίζεται από την πλούσια αμμώδη  ακτή της.

11/ ΚΥΘΝΟΣ●  Σκύλου


Απομονωμένη  παραλία στη νοτιοανατολική πλευρά της Κύθνου, όπου  κυριαρχούν τα λευκά  βότσαλα και η χοντρή άμμος. Βρίσκεται σε απόσταση 4  χλμ. από τη Δρυοπίδα  και λόγω της θέσης της δεν την πιάνει ποτέ ο  βοριάς. Η παραλία είναι  σχεδόν πάντα έρημη αλλά πανέμορφη και σίγουρα  θα σας γοητεύσει.  Εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα, νερό, φρούτα, βιβλίο  και κατευθυνθείτε  από τη Χώρα προς Δρυοπίδα. Συνεχίστε νότια, όπως  υποδεικνύουν και οι  πινακίδες. Στο τέλος του δρόμου αφήνετε το  αυτοκίνητο και συνεχίζετε για  πολύ λίγο με τα πόδια μέχρι να δείτε κάτω  χαμηλά την παραλία. Το  περπάτημα που απαιτείται είναι λιγότερο από 10  λεπτά και αξίζει τον  κόπο!

- - -

13/ ΜΗΛΟΣ● Σαρακίνικο


Και ποιος δεν  έχει έστω μία φωτογραφία από τη μοναδική αυτή παραλία με  τους λευκούς  βράχους που την κάνουν να μοιάζει με σεληνιακό τοπίο! Τα  κάτασπρα  πετρώματα αναδύονται από τα νερά και δημιουργούν μοναδικές  γωνιές. Μία  απλωμένη πετσέτα- πολλές φορές ούτε καν αυτή- είναι αρκετή  για να  απολαύσετε τον ήλιο, ο οποίος αντανακλά στα ολόλευκα πετρώματα.  Πέτρινες  αψίδες, θαλάσσιες σπηλιές, στενά περάσματα συνθέτουν το  σκηνικό. Στην  καρδιά του καλοκαιριού τα πράγματα εδώ είναι δύσκολα,  καθώς είναι  ιδιαίτερα δημοφιλής, με τους περισσότερους εκτός από  βουτιές να παίρνουν  θέση για την επόμενη φωτογραφία τους. Βρίσκεται στη  νοτιοδυτική άκρη  του νησιού και φτάνετε εδώ με το αυτοκίνητό σας ή  μέσω θαλάσσης, με ένα  από τα πολλά και πανέμορφα καραβάκια από τον  Αδάμαντα. Μην ξεχάσετε να  πάρετε μαζί σας τα απαραίτητα.

14/ ΠΑΡΟΣ  ● Κολυμπήθρες


Με τους  αποσαθρωμένους βράχους από γρανίτη να κυριαρχούν και να  δημιουργούν ένα  σεληνιακό τοπίο, η παραλία με την επωνυμία Κολυμπήθρες  προσελκύει το  ενδιαφέρον πολλών λουομένων και ιδιαίτερα οικογενειών. Το  σμίλευμα των  βράχων από τα κύματα έχει δημιουργήσει κοιλότητες που  όταν γεμίσουν  μοιάζουν με κολυμπήθρες, στις οποίες η παραλία οφείλει το  όνομά της. Εδώ  θα έχετε τη δυνατότητα να νοικιάσετε ομπρέλες και  ξαπλώστρες, αλλά και  να παρακολουθήσετε μαθήματα θαλάσσιων σπορ από τη  σχολή που λειτουργεί  στην περιοχή. Βρίσκεται 4 χλμ. δυτικά της Νάουσας  και έχετε τη  δυνατότητα να φτάσετε είτε οδικώς, ακολουθώντας τον δρόμο  προς την  Παροικιά, είτε με καραβάκι από τη Νάουσα.

15/ ΜΥΚΟΝΟΣ●  Αγράρι

Σε απόσταση 10  χλμ. από τη Χώρα βρίσκεται η  παραλία Αγράρι κοντά στην Ελιά. Εδώ μπορεί  κανείς να κάνει θαλάσσια  σπορ όπως windsurf, θαλάσσιο σκι κ.ά., ενώ  είναι πλήρως οργανωμένη. Για  να φτάσει κάποιος εδώ, είτε θα πάρει το  λεωφορείο από τον Πλατύ Γιαλό  και στη συνέχεια με καΐκι, είτε θα κινηθεί  με δικό του μέσο.

16/ ΜΥΚΟΝΟΣ● Κάππαρη


Σχετικά μικρή  παραλία, ήσυχη για τα δεδομένα της Μυκόνου. Τα τελευταία  χρόνια ωστόσο  προσελκύει και αυτή αρκετό κόσμο. Βρίσκεται σε απόσταση 5  χλμ. νότια της  Χώρας, έχει λεπτή άμμο και περικλείεται από βράχια. Δεν  παρέχονται  ανέσεις, οπότε βασική προϋπόθεση είναι να έχετε μαζί σας τα  απαραίτητα.  Απέναντι από την παραλία αγναντεύετε το ιερό νησί της  Δήλου.

17/ ΜΥΚΟΝΟΣ●  Φτελιά

Βρίσκεται στη  βόρεια ακτογραμμή του νησιού,  9 χλμ. βόρεια της Χώρας και αποτελεί την  ιδανική παραλία για τους  σέρφερ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι εδώ  διοργανώνονται διεθνείς  αγώνες. Οπως θα καταλάβατε, συνήθως πνέουν  δυνατοί άνεμοι, ενώ όταν τα  νερά είναι πιο ήρεμα μπορείτε να κολυμπήσετε  ή να απολαύσετε τις  προσπάθειες των σέρφερ. Η πρόσβαση είναι εύκολη.

18/ ΝΑΞΟΣ● Αγιος  Προκόπιος


Απέχει περίπου 5 χλμ. από τη Χώρα και  θεωρείται μία από τις πιο όμορφες  παραλίες του νησιού και όχι μόνο. Το σημείο  όπου βρίσκεται θεωρείται  ευνοϊκό, καθώς δεν είναι εκτεθειμένη σε  ισχυρούς ανέμους, ενώ το μήκος  της φτάνει το 1,5 χλμ. Σε ένα τμήμα της μεγάλης  αυτής παραλίας υπάρχουν  ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση, ενώ η  υπόλοιπη παραμένει  ανεκμετάλλευτη. Διαλέγετε λοιπόν και παίρνετε!  Η αμμουδιά οριοθετείται  από  αμμόλοφους, ενώ λίγο πιο πίσω υπάρχει ένας οικισμός με διάφορα  μαγαζάκια. Μπορείτε  να φτάσετε εδώ με  λεωφορεία που εκτελούν συχνά το  δρομολόγιο από τη Χώρα.

19/ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ●  Κόκκινη Αμμος


Είναι σύμβολο  για τη Σαντορίνη. Εδώ, το κόκκινο της λάβας ενώνεται με  τη μαύρη άμμο  και το μπλε της θάλασσας. Οπως μαρτυρεί και το όνομά της,  η Κόκκινη  Αμμος εξαιτίας της ηφαιστειακής λάβας έχει σκουρόχρωμη άμμο,  αλλού  μαύρη, αλλού λίγο κοκκινωπή και ακριβώς από πάνω της αιωρούνται   στερεοποιημένα κομμάτια λάβας! Σε όλο σχεδόν το μήκος της παραλίας   υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες. Βρίσκεται περίπου 6 χλμ. από τα Φηρά   και μπορείτε να την προσεγγίσετε από τον οικισμό αν ακολουθήσετε τις   πινακίδες για Καρτεράδο.

20/ ΤΗΝΟΣ● Αγιος Ιωάννης Πόρτο

Βρίσκεται στο  κέντρο ενός κόλπου στο  βορειοανατολικό μέρος του νησιού. Είναι αμμώδης  και αρκετά μεγάλη σε  μήκος, δίνοντας τη δυνατότητα για σχετική  απομόνωση- εάν το επιθυμείτε.  Την προτιμούν κυρίως οικογένειες με  παιδιά, είναι οργανωμένη με  ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ πίσω από την  παραλία υπάρχουν  ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, μπιτς μπαρ κ.ά.

21/ ΑΝΑΦΗ ●  Κλεισίδι


Οι περισσότεροι είναι κατασκηνωτές,  παρά   ημερήσιοι επισκέπτες.


Τα πεντακάθαρα νερά, αλλά και η  χρυσαφένια άμμος, μαγνητίζουν τον  επισκέπτη χαρίζοντάς του στιγμές  χαλάρωσης και ανεμελιάς. Εδώ δεν θα  βρείτε ξαπλώστρες ή ομπρέλες.  Εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα και περάστε  ξέγνοιαστες στιγμές!

22/ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ●  Κάτεργο


Πεντακάθαρα  και καταγάλανα νερά προκαλούν τον επισκέπτη να βουτήξει,  ενώ το ψιλό  λευκό βότσαλο απλώνεται σε όλο το μήκος της παραλίας. Οι  απόκρημνοι  βράχοι, αλλά και η απουσία σκιάς και κάποιας καντίνας,  επιβάλλουν να  είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Για να την προσεγγίσετε,  μπορείτε να  πάρετε το καϊκάκι που ξεκινάει από τον Καραβοστάση, ή να  φτάσετε οδικώς  μέχρι τον οικισμό Λιβάδι. Από εκεί ακολουθήστε το  μονοπάτι προς την  παραλία (60΄).
ΙONIO
23/ ΛΕΥΚΑΔΑ●  Πόρτο Κατσίκι


Είναι μία από τις πλέον εντυπωσιακές  παραλίες  του νησιού, ενώ οι φωτογραφίες της έχουν κάνει τον γύρο του  κόσμου με  δημοσιεύματα σε περιοδικά και εφημερίδες. Η παραλία Πόρτο  Κατσίκι  βρίσκεται[/B][/B]κοντά  στο χωριό Αθάνι, περίπου 40 χλμ. από  την πόλη της Λευκάδας. Κάθε επίσκεψη στο νησί  επιβάλλει μια επίσκεψη σε  αυτή  τη μοναδικήπαραλία, ακόμη και σε περιόδους που δεν είναι  κατάλληλες για κολύμπι. Η παραλία ξεχωρίζει για τα  απότομα βράχια που  την περιβάλλουν αλλά και για την κατάλευκη αμμουδιά  της με τα  κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα  νερά της.24/ ΛΕΥΚΑΔΑ●  Κάθισμα


Στο  βορειοδυτικό τμήμα της Λευκάδας  βρίσκεται η παραλία Κάθισμα, κοντά στο  χωριό Αγιος Νικήτας. Ο δρόμος  που οδηγεί στην παραλία είναι  ασφαλτοστρωμένος και τα τελευταία χρόνια  παρατηρείται ραγδαία αύξηση των  τουριστικών εγκαταστάσεων στην περιοχή.  Οφείλει το όνομά της στους δύο  απότομους βράχους από αριστερά και  δεξιά της μεγάλης αμμουδιάς, που την  κάνουν να μοιάζει σαν... κάθισμα.  Εχει ψιλό βοτσαλάκι και χοντρή άμμο,  ενώ τα νερά βαθαίνουν απότομα. Το  μεγάλο πλάτος της παραλίας δίνει την  ευκαιρία στον επισκέπτη- αν το  επιθυμείνα απομονωθεί σε μια ερημική  γωνιά που εύκολα μπορεί να βρει σε  κάποιο από τα ακραία σημεία της.  Αρκετές φορές θα βρείτε μεγάλα  κύματα- ιδίως τα απογεύματα- οπότε  επιβάλλεται να είστε ιδιαίτερα  προσεκτικοί. Εδώ λειτουργούν αρκετά  εστιατόρια, καφετέριες, ενώ  υπάρχουν ομπρέλες με ξαπλώστρες.

25/ ΛΕΥΚΑΔΑ  ● Εγκρεμνοί


Συγκαταλέγεται  στις πιο όμορφες ελληνικές παραλίες και όχι άδικα! Εχει  φανατικούς  υποστηρικτές και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τη θεωρούν πολύ  πιο όμορφη  από το Πόρτο Κατσίκι. Η παραλία των Εγκρεμνών βρίσκεται 30  χλμ. νότια  της πρωτεύουσας της Λευκάδας και χαρακτηρίζεται από τη  μεγάλη αμμουδιά  της, τα καθαρά νερά της αλλά και τους κάθετους βράχους.  Η πρόσβαση  επιτυγχάνεται είτε με την κάθοδο των 250 σκαλιών είτε με τα  εκδρομικά  καΐκια από Νυδρί και Βασιλική.

26/ ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ● Βουτούμι


Τιρκουάζ γαλαζοπράσινα νερά, λευκή ψιλή  άμμος, αλλά και καταπράσινα  λοφάκια που φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα  δημιουργούν μία από τις πιο   εντυπωσιακές παραλίες. Το Βουτούμι γεμίζει κόσμο ιδίως όταν φτάνουν τα   καραβάκια κυρίως με Ιταλούς από τις γύρω περιοχές, αλλά κατά τα άλλα   είναι πιο ήρεμη. Υπάρχουν  μερικά ταβερνάκια, όπου μπορείτε να απολαύστε  μεζεδάκια και ούζο.

27/ ΙΘΑΚΗ● Κουρβούλια


Πρόκειται για  μικρή και πολυσύχναστη παραλία που βρίσκεται κατά μήκος  του παραλιακού  δρόμου από Φρίκες προς Κιόνι. Είναι περιτριγυρισμένη από  πράσινο, ενώ τα  βράχια στην άκρη οροθετούν αυστηρά τον χώρο. Θα  παρκάρετε στον δρόμο  και θα κατεβείτε στην αμμουδιά, από τα σκαλιά στην  αριστερή πλευρά της  παραλίας.

28/ ΙΘΑΚΗ  ● Δεξιά


Μικρή και  πανέμορφη παραλία όπου μάλιστα, σύμφωνα με τον μύθο,  αποβιβάστηκε ο  Οδυσσέας κατά την επιστροφή του στην Ιθάκη. Είναι κοντά  στο Βαθύ,  περίπου 5 χλμ., και την οροθετούν δύο πράσινα λοφάκια γεμάτα  με  ελαιόδεντρα που φτάνουν σχεδόν μέχρι την παραλία. Είναι πλήρως   οργανωμένη και για να την εντοπίσετε δεν έχετε παρά να κινηθείτε από τη   Χώρα προς τον Αετό και να στρίψετε δεξιά στην πινακίδα.

29/ ΚΥΘΗΡΑ● Φυρή  Αμμος (Κάλαμος)


Βρίσκεται  νοτιοανατολικά του νησιού, ξεχωρίζει για τα υπέροχα χρώματά  της και τα  καθαρά νερά της, τη μεγάλη έκτασή της αλλά και την περιβόητη  σπηλιά της.  Είναι στρωμένη με πολύχρωμα ψιλά βότσαλα και άμμο ενώ  είναι  πολυσύχναστη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο παρελθόν η παραλία   αυτή βραβεύτηκε με το βραβείο Χρυσός Αστερίας, λόγω του φυσικού κάλλους   ης. Φιλοξενεί καντίνα και έχει ομπρέλες.

30/ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ●  Μύρτος


Σύμβολο για την Κεφαλονιά, ο Μύρτος είναι  μία από τις  καλύτερες παραλίες όχι μόνο για το νησί αλλά και διεθνώς.  Βρίσκεται  περίπου 2,5 χλμ. από το χωριό Διβαράτα και προσελκύει χιλιάδες   τουρίστες, οι οποίοι απολαμβάνουν το μπάνιο στα καταγάλανα και  κρυστάλλινα νερά όπως  και το εξαιρετικό φυσικό τοπίο. Τα ολόλευκα  βότσαλα σε συνδυασμό με τα  γαλαζοπράσινα νερά  αλλά και το μαγευτικό  ηλιοβασίλεμα καθιστούν τον Μύρτο ιδανική επιλογή για μια  ολοήμερη  εξόρμηση.  Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην υπερεκτιμήσετε  τις κολυμβητικές  σας δυνατότητες καθώς δημιουργούνται θαλάσσια ρεύματα,  ενώ τα νερά  βαθαίνουν απότομα. Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη με  ομπρέλες,  ξαπλώστρες, πολύ  καλή καντίνα και άλλες απαραίτητες  διευκολύνσεις. Βέβαια, αν ενδιαφέρεστε να νοικιάσετε  ομπρέλα πρέπει να  πάτε από  νωρίς.
Ακόμη και η διαδρομή  για να  προσεγγίσετε την παραλία του Μύρτου είναι μοναδική! Βλέποντας  από ψηλά  και αφού έχετε αρχίσει να κατηφορίζετε, είναι βέβαιον ότι θα   σταματήσετε για να φωτογραφίσετε αυτή την ομορφιά της φύσης.

31/ ΚΕΡΚΥΡΑ   ● Χαλικούνας


Με κύρια  χαρακτηριστικά τους αμμώδεις λόφους και την κοντινή λίμνη των  Κορισσίων,  η παραλία του Χαλικούνα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα  στη  θάλασσα και τη λίμνη. Σε σχέση με άλλες παραλίες του νησιού δεν   προσελκύει τόσο κόσμο, είναι όμως ενδιαφέρουσα η απότομη αλλαγή του   βραχώδους τοπίου που συναντά κανείς στην είσοδο της παραλίας με τη λεπτή   άμμο που υπάρχει στη συνέχεια. Μια μικρή ξύλινη γέφυρα ενώνει την   παραλία με το σημείο όπου η λίμνη επικοινωνεί με τη θάλασσα. Λειτουργεί   καντίνα με λιγοστές ξαπλώστρες.

32/ ΚΕΡΚΥΡΑ● Γλυφάδα


Κοντά στον  λόφο του Πέλεκα, περίπου 16 χλμ. δυτικά της πόλης, βρίσκεται  μία από τις  πιο όμορφες και δημοφιλείς παραλίες της Κέρκυρας, η  παραλία της  Γλυφάδας. Είναι πλήρως οργανωμένη, έχει τιμηθεί με τη  γαλάζια σημαία και  τα νερά της είναι ρηχά. Εδώ μπορεί κανείς να  επιδοθεί σε θαλάσσια σπορ ή  να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα  μπροστά από έναν καταπράσινο λόφο.  Η περιοχή σφύζει από ζωή, καθώς εδώ  λειτουργούν ξενοδοχεία, τουριστικά  μαγαζιά κ.τ.λ.

33/ ΚΕΡΚΥΡΑ● Λογγά


Μαγευτική  παραλία που κόβει την ανάσα. Ο κάθετος βράχος περιορίζει το  πλάτος της  τόσο που όταν έχει κύμα τα νερά μπορεί να καλύψουν το  μεγαλύτερο αν όχι  όλο το πλάτος της. Κατεβαίνοντας τα σκαλιά που  οδηγούν στην παραλία,  θέλεις να βουτήξεις στα κρυστάλλινα καθαρά νερά.  Προσέξτε τα πράγματά  σας όταν δείτε να περνάει κάποιο σκάφος, καθώς θα  ακολουθήσει κύμα στην  έτσι και αλλιώς στενή παραλία και μπορεί να σας  βρέξει τα ρούχα. Η  παραλία βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού,  κοντά στο χωριό  Περουλάδες.

34/ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ● Ναυάγιο


Από τις πλέον  φωτογραφημένες παραλίες στον κόσμο βρίσκεται περίπου 30  χλμ. από την  πόλη της Ζακύνθου. Πρόκειται για παραλία-σφραγίδα για όλο  το νησί, αλλά  και για το Ιόνιο ολόκληρο. Το σκουριασμένο πλοίο που  βρίσκεται εκεί  δίνει το όνομά του στην παραλία, η οποία περιβάλλεται  από πανύψηλους  λευκούς βράχους. Το 1983, το εν λόγω πλοίο μετέφερε  λαθραία τσιγάρα και  αφού εντοπίστηκε από το Λιμενικό και καταδιώχθηκε  ναυάγησε και κατέληξε  στην αμμουδιά. Η παχιά λευκή άμμος αλλά και τα  καταγάλανα πεντακάθαρα  νερά προκαλούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, οι  οποίοι φτάνουν εδώ με  καραβάκια είτε από την πόλη της Ζακύνθου, είτε  από διάφορα άλλα σημεία  του νησιού. Το μόνο αρνητικό είναι ότι την ώρα  που φτάνουν τα καραβάκια  μειώνεται η καθαρότητα του νερού. Για όσους  θέλουν να δουν πανοραμικά  την παραλία υπάρχει ένα σημείο κοντά στο  χωριό Αναφωνήτρια, από όπου  μπορείτε να δείτε τον εντυπωσιακό κόλπο με  την παραλία.

35/ ΖΑΚΥΝΘΟΣ●  Γέρακας


Αμμώδης  μεγάλη παραλία με εύκολη πρόσβαση, 18 χλμ. από την πόλη της  Ζακύνθου,  κοντά στο χωριό Βασιλικός. Η παραλία ανήκει στο εθνικό  θαλάσσιο πάρκο  λόγω της ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα.  Εξαιτίας αυτού,  δεν θα βρείτε κανενός είδους τουριστική ανάπτυξη και η  παραλία διατηρεί  τη φυσική ομορφιά της. Λίγο πριν φτάσετε υπάρχει χώρος  στάθμευσης όπου  μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας δωρεάν, ενώ έχει  στηθεί περίπτερο  όπου θα ενημερωθείτε για την καρέτα καρέτα αλλά και  για το τι πρέπει να  προσέχετε στην παραλία. Μια ξύλινη σκάλα θα σας  οδηγήσει στην αμμουδιά.

ΚΡΗΤΗ36/ ΧΑΝΙΑ● Μπάλος


Ο ρηχός όρμος που σχηματίζεται στη Χερσόνησο της Γραμβούσας,   βορειοδυτικά των Χανίων, χαρίζει στον επισκέπτη όλες τις αποχρώσεις του   μπλε. Το τοπίο είναι πραγματικά εξωτικό και πανέμορφο.  Η άμμος  κάτω  από τα ζεστά και καθαρά νερά είναι ψιλή. Μπορείτε να φτάσετε εδώ  είτε  με καραβάκι από τον Κίσσαμο, είτε με αυτοκίνητο, καλύπτοντας τα   τελευταία χλμ. σε χωματόδρομο. Από το σημείο όπου θα αφήσετε το   αυτοκίνητο θα χρειαστεί να περπατήσετε αρκετά λεπτά μέχρι την παραλία.

37/ ΧΑΝΙΑ ●  Φαλάσαρνα


Ευρύχωρη και  πανέμορφη παραλία στη δυτική ακτή των Χανίων, περίπου 55  χλμ. δυτικά της  πόλης. Θα βρείτε και οργανωμένα τμήματα με αρκετές  ομπρέλες και  ξαπλώστρες, beach bar και καντίνες. Κοντά στα βράχια και  στα ερείπια της  αρχαίας πόλης είναι πιο απομονωμένα. Τα νερά είναι  κρυστάλλινα, καθαρά  και αρκετά κρύα. Στα περισσότερα τμήματά του ο  βυθός είναι βραχώδης,  κατάλληλος για ψαροντούφεκο. Μπορείτε να  επισκεφθείτε τα ερείπια της  αρχαίας Φαλάσαρνας που βρίσκονται σε πολύ  μικρή απόσταση.

38/ ΧΑΝΙΑ● Ελαφονήσι


Οποιος βρεθεί  στην Κρήτη δεν πρέπει να παραλείψει να επισκεφθεί το  Ελαφονήσι με τις  πανέμορφες εξωτικές παραλίες του. Είναι νησί, αλλά  μπορείτε να φθάσετε  περπατώντας, καθώς απέχει λιγότερο από 100 μέτρα  από την ακτή και τα  νερά είναι αβαθή. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο  του νομού, απέναντι από  τον όρμο της Χρυσοσκαλίτισσας. Στην περιοχή  υπάρχουν σπάνια είδη φυτών  και ζώων για τα οποία θα αντλήσετε  πληροφορίες από ενημερωτικές  πινακίδες. Θα φτάσετε αφού προηγηθούν δύο-  και πλέον- ώρες οδήγησης με  το αυτοκίνητο.

39/ ΛΑΣΙΘΙ● Βάι


Εχεις- δεν  έχεις πάει σε αυτή την παραλία, το σίγουρο είναι ότι κάτι θα  έχεις  ακούσει για αυτή. Μία όαση από χουρμαδιές, δίπλα ακριβώς στη  θάλασσα  είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και σίγουρα  προκαλεί τον  θαυμασμό όσων την επισκέπτονται και την περιέργεια όλων  των υπολοίπων.  Το τοπίο είναι μοναδικό... πραγματικό εξωτικό! Εδώ  μπορείτε να βρείτε  σκιά στην άμμο κάτω από τους φοίνικες ή να  νοικιάσετε ομπρέλα, καθώς η  παραλία είναι πλήρως οργανωμένη. Εκτός των  άλλων, μπορείτε να επιδοθείτε  σε κάποιο από τα αγαπημένα σας θαλάσσια  σπορ. Βρίσκεται 94 χλμ.  βορειοανατολικά του Αγίου Νικολάου ενώ για να  φτάσετε πρέπει να  κατευθυνθείτε προς Σητεία με δικό σας μέσο και από  εκεί να συνεχίσετε 24  χλμ. προς το Βάι.

40/ ΛΑΣΙΘΙ● Μύρτος


Συνδυασμός  άμμου και βότσαλου, η παραλία του Μύρτου είναι ήρεμη και  ιδανική για  οικογενειακές διακοπές. Βρίσκεται 51 χλμ. νότια του Αγ.  Νικολάου κοντά  στην Ιεράπετρα. Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί  ικανοποιητικές τουριστικές  υποδομές. Μετά το μπάνιο σας, μπορείτε να  επισκεφθείτε ένα από τα  ταβερνάκια του χωριού για ολόφρεσκο ψάρι.

41/ ΡΕΘΥΜΝΟ●  Πρέβελη


Βρίσκεται στο  Νότιο Ρέθυμνο και στην πρώτη ματιά... κόβει την ανάσα! Το  τοπίο που  απλώνεται μπροστά σας, καθώς αρχίζετε να κατηφορίζετε τα  σκαλοπάτια που  θα σας οδηγήσουν στον επίγειο παράδεισο, είναι  εκπληκτικό. Δεν θα  χρειαστείτε πάνω από 10 λεπτά και θα βρίσκεστε στην  παραλία που οφείλει  το όνομά της στην Ιερά Μονή που βρίσκεται ακριβώς  από πάνω. Η περιοχή  μοιάζει με τροπική λίμνη, καθώς τόσο οι φοίνικες  και οι ροδοδάφνες όσο  και οι καταρράκτες κατά μήκος του ποταμού  Κουρταλιώτη, δίνουν ξεχωριστό  χαρακτήρα στην παραλία. Αξίζει να  αφιερώσετε λίγο χρόνο ώστε να  περπατήσετε μέσα στο φαράγγι, δίπλα στον  ποταμό, ή ακόμη και να  ενοικιάσετε ένα θαλάσσιο ποδήλατο. Το ποτάμι που  καταλήγει στην παραλία  χωρίζει την αμμουδιά σε δύο μέρη, ενώ το νερό  της θάλασσας σε εκείνη την  περιοχή είναι υφάλμυρο. Στην παραλία  υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες,  για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.  Από την καντίνα που λειτουργεί  μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα.

42/ ΗΡΑΚΛΕΙΟ● Μάταλα

Κάποτε ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στέκια των  χίπις, οι  οποίοι συνήθιζαν να κατασκηνώνουν στις πολυφωτογραφημένες τρύπες του  Ρωμαϊκού  Νεκροταφείου, στον απόκρημνο βράχο που βρίσκεται στην άκρη της  παραλίας.  Αξίζει λοιπόν να την επισκεφτείτε έστω και για την...  εγκυκλοπαιδική γνώση.  Σίγουρα όμως θα απολαύσετε και τη βουτιά στα  κρυστάλλινα νερά της  αμμουδερής- οργανωμένης- παραλίας.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ43/ ΜΕΣΣΗΝΙΑ  ● Βοϊδοκοιλιά

Αποτελείται από έναν  ολοστρόγγυλο κόλπο με απίθανη ψιλή χρυσαφένια άμμο  και γαλαζοπράσινα  νερά. Εχει χαρακτηριστεί ως «ιδιαίτερου φυσικού  κάλλους». Δύο τεράστιοι  βράχοι στην είσοδο του κόλπου περιορίζουν την  εισβολή των κυμάτων ενώ  πίσω από την αμμουδιά, οι αμμοθίνες δημιουργούν  έναν όμορφο φυσικό  φράχτη προς την πλευρά της λιμνοθάλασσας. Πίσω από  την παραλία, στον  λόφο, βρίσκεται το Παλαιόκαστρο, από το οποίο θα  έχετε υπέροχη θέα προς  την παραλία, ενώ λίγο πιο κάτω, στη βάση του  κάστρου, θα συναντήσετε τη  σπηλιά του Νέστορα.

44/ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ● Σίμος


Η άμμος της  παραλίας του Σίμου στην Ελαφόνησο διαφέρει από οποιαδήποτε  άλλη στην  Ελλάδα! Χρυσή και λευκή αμμουδιά ενώνονται για να δώσουν ένα  μοναδικό  αποτέλεσμα που όμοιό του δεν υπάρχει. Δύο γειτονικές παραλίες  που  παλαιότερα ήταν γνωστές με τα ονόματα Φράγκο και Σαρακίνικο είναι  πλέον  γνωστές με το όνομα Σίμος. Η σμαραγδένια θάλασσα, η διαύγεια των  νερών,  αλλά και οι αμμοθίνες που περιστοιχίζουν την παραλία θα σας  κάνουν να  αγαπήσετε πραγματικά αυτό το μέρος. Μία βόλτα για περπάτημα  στη  χερσόνησο που ενώνει και ταυτόχρονα χωρίζει τις δύο παραλίες   επιβάλλεται...

45/ ΑΧΑΪΑ- ΗΛΕΙΑ● Κυλλήνη


Πεντακάθαρα  νερά, απέραντη αμμουδιά. Κάποιοι έχουν χαρακτηρίζει την  ομορφιά της  εξωτική και δεν υπερβάλλουν! Χρυσή άμμος που εκτείνεται σε  μήκος περίπου  6 χλμ. δίνει πάντα τη δυνατότητα να απομονωθείτε, αρκεί  να είστε  διατεθειμένοι να περπατήσετε έστω και λίγο. Βαθαίνει σταδιακά  και αυτό  είναι ένα στοιχείο που την κάνει ιδανική για οικογένειες με  μικρά  παιδιά. Είναι οργανωμένη, ενοικιάζονται ομπρέλες, ξαπλώστρες και   λειτουργούν μερικά beach bars.

46/ ΕΡΜΙΟΝΗ● Κουβέρτα


Πρόκειται για  δύο απάνεμους κολπίσκους που βρίσκονται περίπου 6  χιλιόμετρα νότια της  Ερμιόνης. Εχουν βοτσαλάκι και άμμο ενώ στον έναν  κολπίσκο λειτουργεί  καντίνα με καφέ και σουβλάκια, η οποία προσφέρει  μάλιστα και λίγες  ομπρέλες για σκιά.

47/ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ● Κόστα


Η φημισμένη  παραλία είναι γνωστή κυρίως για την πρόσβαση που προσφέρει  (με μικρό  πλοίο, καΐκι ή ταχύπλοο) στο κοσμοπολίτικο νησί των Σπετσών.  Εχει όμως  και πεντακάθαρα, ρηχά νερά, κατάλληλα για οικογένειες και  είναι  οργανωμένη.

48/ ΕΡΜΙΟΝΗ● Πόρτο Υδρα


Ο μικρός  κόλπος κάθε χρόνο κερδίζει τη Γαλάζια Σημαία. Χωρίζεται σε δύο  νοητά  τμήματα. Το ένα είναι πλήρως οργανωμένο και μπορείτε να το   χρησιμοποιήσετε αν και ανήκει στο ομώνυμο ξενοδοχείο, ενώ το άλλο είναι   απολύτως ελεύθερο.

49/ ΕΡΜΙΟΝΗ● Μπανιέρα 1 και 2


Είναι  γνωστές και ως οι παραλίες του Μπιστίου καθώς βρίσκονται  κυριολεκτικά  κάτω από το ομώνυμο πευκόδασος. Σκαλιά θα σας οδηγήσουν  από τα βράχια σε  πεντακάθαρα βαθιά νερά.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ50/ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ●  Μαλτεζάνα

Μια αμμώδης παραλία περίπου 500 μ.  με πεντακάθαρα νερά βρίσκεται  περίπου 8 χλμ. από τη Χώρα της  Αστυπάλαιας προς τον Βορρά. Δεν είναι  τόσο κοσμική όσο άλλες παραλίες  του νησιού και επιλέγεται από  οικογένειες. Θα φτάσετε εδώ οδικώς, αν  ακολουθήσετε τις πινακίδες προ  το αεροδρόμιο και στρίψετε κοντά στο  χωριό Ανάληψη.

51/ ΚΑΡΠΑΘΟΣ● Κυρα-Παναγιά


Ακρως  εντυπωσιακό τοπίο, πανέμορφη παραλία, καταγάλανα αστραφτερά νερά,  ψιλή  λευκή άμμος και βότσαλα. Η όμορφη παραλία της Κυρα-Παναγιάς  βρίσκεται σε  έναν όρμο, όπου από τη μία πλευρά ορθώνονται σχεδόν κάθετα  τα πανύψηλα  βράχια και από την άλλη βρίσκεται το εκκλησάκι της  Κυρα-Παναγιάς, στο  οποίο οφείλει και το όνομά της. Βρίσκεται ανατολικά  του νησιού, 19 χλμ.  από τα Πηγάδια και είναι κοντά στη γνωστότερη  Απέλλα.

52/ ΚΑΣΟΣ● Χέλατρος


Πέτρα, νερό  και ουρανός! Αυτά θα δει όποιος επισκεφθεί τον υπέροχο  μικρό όρμο στην  παραλία Χέλατρος της Κάσου, που είναι βοτσαλωτή και  έχει μήκος περίπου  200 μ. Τα νερά είναι βαθιά και πάρα πολύ καθαρά.  Χάρη στη θέση της και  στην προστασία που της προσφέρουν τα βράχια,  είναι σχεδόν πάντα απάνεμη.  Δεν υπάρχει δένδρο οπότε πρέπει να  φροντίσετε για σκίαση, αλλά και για  νερό και πρόχειρο φαγητό. Βρίσκεται  στη νότια πλευρά του νησιού, κοντά  στον Αγιο Γεώργιο στις Χαδιές και  θα φτάσετε εδώ αν κινηθείτε από την  Αγία Μαρίνα προς το Αρβανιτοχώρι σε  βατό δρόμο.

53/ ΧΑΛΚΗ● Φτενάγια


Βραχώδεις  κολπίσκοι με πεντακάθαρη νερά, δίπλα στον Εμπορειό. Στον  μεγαλύτερο από  τους κολπίσκους θα βρείτε μερικές ξαπλώστρες με  ομπρέλες. Θα φτάσετε εδώ  είτε με το λεωφορείο του δήμου είτε με τα  πόδια καθώς είναι πολύ κοντά  στον Εμπορειό, πίσω από το δημοτικό  ξενοδοχείο. Λειτουργεί και ταβέρνα.

54/ ΚΩΣ● Μαστιχάρι


Εξαιρετικά  δημοφιλής παραλία με ολόλευκη άμμο και διάφανα νερά. Την  επισκέπτονται  ιδίως οι λάτρεις του surf αλλά και όλων των θαλάσσιων  σπορ. Είναι  οργανωμένη, με ομπρέλες και ξαπλώστρες για ενοικίαση, ενώ  λειτουργούν  αρκετά beach bar και ταβέρνες με θαλασσινά. Βρίσκεται στη  δυτική ακτή 22  χλμ. από την πόλη της Κω και η πρόσβαση γίνεται είτε με  δικό σας όχημα  είτε με την τακτική συγκοινωνία.

55/ ΠΑΤΜΟΣ● Κάμπος


Πρόκειται για  την πιο κοσμική παραλία του νησιού της Αποκάλυψης με ψιλό  βοτσαλάκι και  χαρακτηρίζεται από τα κρύα καθαρά νερά της. Είναι καλά  προφυλαγμένη από  τους ανέμους. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε τις  δυνατότητές σας σε μεγάλη  ποικιλία από θαλάσσια σπορ όπως σκι, windsurf  κ.ά. Βρίσκεται 5,5 χλμ από  τη Σκάλα στη βορειοανατολική πλευρά της  Πάτμου. Υπάρχει λεωφορείο που  φτάνει μέχρι εδώ.

56/ ΡΟΔΟΣ● Πρασονήσι


Απέχει 90 και  πλέον χλμ. από τη Ρόδο, αλλά η επίσκεψη εδώ θα σας  ανταμείψει... Δύο  κολπίσκοι αντικρυστοί, ιδανικοί για θαλάσσια αθλήματα  και μπάνιο, στο  νοτιότερο σημείο της Ρόδου. Εδώ συνωστίζονται οι  windsurfers αφού οι  αρκετά ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή,  ειδικά τους μήνες Ιούλιο  και Αύγουστο (μελτέμια) είναι ιδανικοί για  τους λάτρεις του αθλήματος.

57/ ΣΥΜΗ● Νανού


Τα  μεγάλα δένδρα προσφέρουν σκιά στην πιο γνωστή παραλία της Σύμης, τη   Νανού, που είναι όμορφη και ειδυλλιακή, με χοντρό βότσαλο. Η πρόσβαση   γίνεται μόνο από τη θάλασσα. Από τη μία πλευρά ένας κάθετος βράχος   κατεβαίνει μέχρι το βαθυπράσινο νερό. Είναι οργανωμένη, διαθέτει   ομπρέλες, ξαπλώστρες και ταβερνάκι. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του   νησιού και φιλοξενεί ένα ολόλευκο εκκλησάκι.

Βορειοανατολικό  Αιγαίο58/ ΣΑΜΟΣ● Ψιλή  Αμμος (Μαραθόκαμπος)

Η χρυσαφένια και ψιλή άμμος και τα  πεντακάθαρα νερά με τα πεύκα που  φτάνουν μέχρι την παραλία χαρακτηρίζουν  την παραλία της Ψιλής Αμμου  στον Μαραθόκαμπο. Για να φτάσετε εδώ πρέπει  να έχετε υπόψη σας ότι  υπάρχει και μία ακόμη παραλία με το ίδιο όνομα  στο νησί, όποτε  βεβαιωθείτε ότι κατευθύνεστε σε αυτή που βρίσκεται στον  Μαραθόκαμπο  (αφήνοντας  πίσω σας το ομώνυμο χωριό και συνεχίζοντας για ακόμη 5  χλμ.). Μπορείτε  να νοικιάσετε ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά και αν  θέλετε κάτι για να  δροσιστείτε δεν  έχετε παρά να επισκεφτείτε το beach  bar. Η θάλασσα βαθαίνει ομαλά,  πράγμα που την  κάνει ιδανική και για  οικογένειες με μικρά παιδιά

59/ ΧΙΟΣ● Μαύρα  Βόλια


Κοσμοπολίτικη  παραλία του νησιού, στο νότιο τμήμα του, μόλις 5 χλμ. από  το Πυργί. Τα  μεγάλα μαύρα βότσαλα της ακτής προσδίδουν έναν ιδιαίτερο  τόνο και στις  τρεις διαδοχικές παραλίες που έχουν κοινό όνομα. Τα νερά  είναι  πεντακάθαρα, απότομα και λόγω του μαύρου βότσαλου φαίνονται  σκούρα μπλε.  Σε ένα τμήμα υπάρχει ένα μικρό λιμανάκι για τις  ψαρόβαρκες, ενώ εδώ  κοντά θα βρείτε ψαροταβέρνες με ολόφρεσκο φυσικά  ψάρι, καφετέριες και  ενοικιαζόμενα.

60/ ΧΙΟΣ● Καρφάς


Μεγάλη παραλία  με κύρια χαρακτηριστικά την αμμουδιά, αλλά και τα αβαθή  νερά της. Είναι  σημείο συνάντησης για την καλοκαιρινή Χίο τόσο ντόπιων  όσο και  τουριστών. Εδώ έχετε πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ, αλλά  και για  διασκέδαση.

- - -

62/ ΛΕΣΒΟΣ● Μόλυβος


Αν πετύχετε τη  θάλασσα σε καλή μέρα θα απολαύσετε το μπάνιο σας με θέα  όλο το χωριό  όπως σκαρφαλώνει στο λόφο με το κάστρο στην κορυφή. Κάντε  βουτιά από την  προκυμαία του παλιού ελαιοτριβείου και χαλαρώστε με  καϊπιρίνιες και  μοχίτο στο Congas, το πιο τροπικό μπιτς μπαρ του  νησιού.

63/ ΙΚΑΡΙΑ● Σεϋχέλλες


Πολύ  κοντά στον μικρό οικισμό του Μαγγανίτη βρίσκονται οι... Σεϋχέλλες.  Οπως  μαρτυρά και το όνομα, εδώ θα συναντήσει κανείς εικόνες τροπικού  τοπίου  με διαφανή νερά και απίθανα χρώματα. Η παραλία περιστοιχίζεται  από  εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς και είναι στρωμένη με ψιλό,  λευκό  χαλικάκι. Για να την προσεγγίσετε απαιτείται περπάτημα περίπου  ενός  τετάρτου στο μονοπάτι που αρχίζει από τον κεντρικό δρόμο και  ακολουθεί  την πορεία της ρεματιάς. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού  και είναι  από τις λίγες που είναι προστατευμένη από τα μεγάλα κύματα.

Δημοσιεύτηκε ΤΑ ΝΕΑ 25/6/2010

Εδώ η ανάρτηση: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

My Scoop: Liquid Planet

..............................

saferinternet.gr Dart

saferinternet.gr SafeLine.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
 lyreioidryma.gr


Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο
 paidikoxorio.gr


Χατζηκυριάκειο

Μαζί για το Παιδί

Μαζί για το Παιδί