Καλό Καλοκαίρι

Το σχολικό έτος τελείωσε! Έχουμε καλύψει το Γυμνάσιο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει η ηλεκτρονική τάξη μας και τα άλλα μας τα ιστολόγια όπου θα συνεχίσουμε τις αναρτήσεις μας. Έτσι εδώ θα δημοσιεύουμε θέματα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού! Επίσης, θα δημοσιεύουμε θέματα σε σχέση με τα πολιτιστικά, ή θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Nanotexnology 2011





 Το πρώτο επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό, εκθεσιακό πολυγεγονός νανοτεχνολογίας στη Ν.Α. Ευρώπη, ηNANOTEXNOLOGY 2011, πραγματοποιείται από τις 9-16 Ιουλίου 2011 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη. Φορείς διοργάνωσης της NANOTEXNOLOGY είναι η HELEXPO και το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας - LTFN (LaboratoryforThinFilmsNanosystemsandNanometrology) του ΑΠΘ.

 Η NANOTEXNOLOGY αποτελεί μια ολοκληρωμένη διοργάνωση, καθώς αποτελείται από τα εξής παράλληλα και αλληλοσυμπληρούμενα γεγονότα:
 - 1η Έκθεση για τις Νανοτεχνολογίες και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά (11-15 Ιουλίου) “NANOTEXNOLOGY2011 Expo” & BrokerageEvent.
-8ο Διεθνές Συνέδριο για τις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες (NN11, 12-15 Ιουλίου).
- 4ο Διεθνές Συμπόσιο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά (ISFOE 11, 10-13 Ιουλίου). 
- 5ο Διεθνές Θερινό Σχολείο για τις Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τη Νανοϊατρική (10-16 Ιουλίου ISSON 11).

 Στην διοργάνωση αυτή πήραν μέρος πολλά εργαστήρια ελληνικών και ξένων ακαδημαϊκων ισρυμάτων και πολλές εταιρείες. Οι νέες αυτές τεχνολογίες υλοποιούνται με υλικά που είναι ενώσεις του άνθρακα γι'αυτό και ονομάζονται οργανικά. Υπάρχει ευρύ πεδίο εφαρμογών και  κάποια εργαστήρια εδώ στην Ελλάδα έχουν δική τους τεχνογνωσία χωρίς όμως να έχει κυκλοφορήσει το τελικό προϊόν στην αγορά. Ένας σημαντικός στόχος της έκθεσης ήταν και η διερεύνηση πιθανού επενδυτικου ενδιαφέροντος από ιδιωτικές εταιρείες και υλοποίηση αυτών των τεχνολογιών εδώ στην Ελλάδα.

 Περισσότερα στην σχετική σελίδα: Nanotexnology 2011

 Με το θέμα αυτό ασχολήθηκε η εκπομπή "Ανιχνεύσεις" της ΕΤ3  την Τετάρτη 13 /7/2011 όπου πήραν μέρος ο Πρόεδρος της εταιρείας Compucon Βασίλης Θωμαϊδης, ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Α.Π.Θ., Καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης και ο υπεύθυνος του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Μπορντώ, Γιώργος Χατζηϊωάννου.Μην χάσετε την επανάληψη της ενδιαφέρουσας αυτής εκπομπής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

My Scoop: Liquid Planet

..............................

saferinternet.gr Dart

saferinternet.gr SafeLine.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
 lyreioidryma.gr


Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο
 paidikoxorio.gr


Χατζηκυριάκειο

Μαζί για το Παιδί

Μαζί για το Παιδί