Μια και ξεκίνησα το θέμα Edu4Kids θα πω πολλά πράγματα από την αρχή έτσι ώστε κάποιος γονιός ή κάποιο παιδάκι να μπορεί να βρει ότι χρειάζεται.
Αν το παιδί σας είναι στην προσχολική ηλικία ή στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και πρόκειται να αρχίσει να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή, καλό είναι να προσέξετε τα παρακάτω 3 σημεία.
1. Τοποθετείστε τον υπολογιστή σε κοινόχρηστο χώρο και όχι στο δωμάτιο του παιδιού. Έτσι δεν θα είναι στην αποκλειστική του χρήση, δεν θα απομονώνεται με αυτόν και θα έχετε εύκολα εποπτεία.
2. Φτιάξτε πρόγραμμα μια φορά την εβδομάδα και μέχρι το πολύ μια ώρα. Σε αυτή την ώρα φροντίζουμε να μην είναι συνέχεια το παιδί μας στην οθόνη. Δηλαδή είναι όλη η διαδικασία να ανοίξετε τον υπολογιστή, να μιλήσετε, να κάνετε διάλειμα ή να κάνετε και κάποια συμπληρωματική δραστηριότητα. Αν το παιδί φτάσει σε μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού ή πάει στο Γυμνάσιο, μπορείτε να αναπροσαρμόζετε το πρόγραμμα. Μπορείτε να φτιάξετε πρόγραμμα για δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, και κάθε φορά φροντίστε να μην ξεπερνάτε την ώρα.
3. Δουλέψτε και σερφάρετε στο Διαδίκτυο μαζί με το παιδί σας. Έτσι θα μπορέσετε να το καθοδηγήσετε στο τι να κάνει και να γνωρίσει σωστά το Διαδίκτυο. Σε επόμενο στάδιο θα μπορείτε να του δίνεται κάποιο θέμα να ασχοληθεί μόνο του αφού πρώτα έχετε κάνει έλεγχο για αυτό.
Αυτά είναι τα 3 κυριότερα σημεία που πρέπει να έχουν υπόψη τους οι γονείς. Φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γνωρίζουν και να προσέχουν. Θα συνεχίσω σε επόμενη ανάρτηση με το επόμενο βήμα στη χρήση υπολογιστών. Έτσι σιγά σιγά θα σας καθοδηγήσω και στη χρήση εφαρμογών του υπολογιστή και στη χρήση του Διαδικτύου. Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι τότε αφήστε σχόλιο εδώ ή στείλτε μου ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: pliroforiki2[@]gmail[.]com αφού παραλείψτε τις αγκύλες [ και ]