Καλό Καλοκαίρι

Το σχολικό έτος τελείωσε! Έχουμε καλύψει το Γυμνάσιο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει η ηλεκτρονική τάξη μας και τα άλλα μας τα ιστολόγια όπου θα συνεχίσουμε τις αναρτήσεις μας. Έτσι εδώ θα δημοσιεύουμε θέματα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού! Επίσης, θα δημοσιεύουμε θέματα σε σχέση με τα πολιτιστικά, ή θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

.

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

30 ετών γίνονται σήμερα οι προσωπικοί υπολογιστές!Σαν σήμερα 12 Αυγούστου του 1981 η IBM παρουσιάζει το μοντέλο της 51 50 το οποίο έχει μικροεπεξεργαστή και έτσι έχουμε τη γέννηση των προσωπικών υπολογιστών (Personal Computer ή PC για συντομία). Ο πρώτος αυτός προσωπικός υπολογιστής είχε τον μικροεπεξεργαστή της Intel 8088 στα 4.77 MHz και MS Dos λειτουργικό σύστημα. Γρήγορα οι προσωπικοί υπολογιστές αλλά κοι οι υπολογιστές που η αρχιτεκτονική τους βασιζόταν στην αρχιτεκτονική των προσωπικών υπολογιστών της IBM κατέκτησαν την αγορά και πήραν το μεγαλύτερο μερίδιο, ως 85%.
Η εξέλιξή τους ήταν γρήγορη, ένα συνοπτικό Infographic την παρουσιάζει παρακάτω.
Περισσότερα διαβάστε στο Computer History Museum (απ όπου η πρώτη εικόνα)  και στα σχετικά άρθρα 30 Years of the PC: A Timeline (από όπου και το Infographic) και Extensive Timeline. Πολλά περισσότερα άρθρα στη συλλογή 30 Anniversary of PS – The Complete Story

Δεν υπάρχουν σχόλια:

My Scoop: Liquid Planet

..............................

saferinternet.gr Dart

saferinternet.gr SafeLine.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
 lyreioidryma.gr


Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο
 paidikoxorio.gr


Χατζηκυριάκειο

Μαζί για το Παιδί

Μαζί για το Παιδί