Καλό Καλοκαίρι

Το σχολικό έτος τελείωσε! Έχουμε καλύψει το Γυμνάσιο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει η ηλεκτρονική τάξη μας και τα άλλα μας τα ιστολόγια όπου θα συνεχίσουμε τις αναρτήσεις μας. Έτσι εδώ θα δημοσιεύουμε θέματα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού! Επίσης, θα δημοσιεύουμε θέματα σε σχέση με τα πολιτιστικά, ή θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

.

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

5 δραστηριότητες στο FB που μπορεί να σας κοστίσουν τη δουλειά σας – Infographic


Έχουμε συζητήσει με τους μαθητές μου περιπτώσεις όπου κάποιος εργαζόμενος απολύθηκε ή κάποιος υποψήφιος δεν προσλήφθηκε λόγω κάποιας δραστηριότητά του στο fb που είχε επιλήψιμο χαρακτήρα. Κι οι ίδιοι έχουν αντιληφθεί περιπτώσεις που μπορεί να τους θίξουν και έχουν αλλάξει τη σχέση τους με το μέσο αυτό. Γενικά οι νέοι τώρα πια γίνονται πιο προσεκτικοί με την on-line φήμη τους και φροντίζουν  την ψηφιακή τους ταυτότητα. Δεν λείπουν όμως συμπεριφορές, κυρίως σε προηγούμενα χρόνια, μαθητικά ή φοιτητικά, που μπορεί να εκθέσουν κάποιον ενήλικα στην δουλειά του όταν αυτές έρθουν σε γνώση του εργοδότη ή του μέλλοντα εργόδότη.
Θα λέγαμε ανάρμοστες φωτογραφίες για δημόσια εμφάνιση μπορεί να εκθέσουν κάποιον.Σχόλια σε φωτογραφίες ή αναρτήσεις σε τοίχο με αρνητικές κριτικές ή παρενόχληση.  Στο σχετικό άρθρο του PC-Magazine αναφέρονται οι 5 κυριότεροι λόγοι, οι 5 κυριότερες συμπεριφορές στο fb που μπορεί να χάσει κάποιος τη δουλειά του. Τους βλέπετε στο παρακάτω infographic (1. digital dirt 2. trolling 3. big mouth 4. copious contacts and comments και 5. positively negative.) Kάντε κλικ για να διαβάσετε όλο το άρθρο και την ανάλυση σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

My Scoop: Liquid Planet

..............................

saferinternet.gr Dart

saferinternet.gr SafeLine.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
 lyreioidryma.gr


Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο
 paidikoxorio.gr


Χατζηκυριάκειο

Μαζί για το Παιδί

Μαζί για το Παιδί