Καλό Καλοκαίρι

Το σχολικό έτος τελείωσε! Έχουμε καλύψει το Γυμνάσιο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει η ηλεκτρονική τάξη μας και τα άλλα μας τα ιστολόγια όπου θα συνεχίσουμε τις αναρτήσεις μας. Έτσι εδώ θα δημοσιεύουμε θέματα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού! Επίσης, θα δημοσιεύουμε θέματα σε σχέση με τα πολιτιστικά, ή θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

.

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας

Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας προσφέρει στον επισκέπτη την πλήρη εικόνα και την ιστορική εξέλιξη της αρχαίας Φωκίδας. Δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει και να παρουσιάσει τα ευρήματα που προέρχονται από την Άμφισσα και τις άλλες θέσεις του Νομού Φωκίδας και καλύπτουν χρονολογικά τους αιώνες από την Εποχή του Χαλκού μέχρι τους πρώιμους βυζαντινούς χρόνους.

Το κτήριο, όπου στεγάζεται, είναι μια τυπική διώροφη αστική οικία, ένα από τα λίγα οικοδομήματα που απέμειναν στην πόλη από τις αρχές του 20ού αιώνα. Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως χαρακτηριστικό του είδους και της εποχής του και ταυτόχρονα σηματοδοτεί την ιστορία των Σαλώνων και της νεότερης Ελλάδας. Στην πορεία του χρόνου άλλαξε χρήσεις και στέγασε την Εθνική Τράπεζα και τις υπηρεσίες της Χωροφυλακής, ενώ το 1987 παραχωρήθηκε από το Δήμο Άμφισσας στο Υπουργείο Πολιτισμού για να στεγάσει το μουσείο.

Το κτήριο τόσο στο ισόγειο όσο και στον όροφο έχει διαμορφωθεί για να φιλοξενήσει τους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ενώ στην αυλή του εκτίθεται η συλλογή των επιγραφών και σε ειδικά επισκευασμένο παλαιό κτίσμα έχει δημιουργηθεί εργαστήριο συντήρησης αρχαιοτήτων.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας υπάγεται στη Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και παρά το μικρό διάστημα λειτουργίας του αποτελεί πόλο έλξης μεγάλου αριθμού επισκεπτών, καθώς με τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα και τις δραστηριότητές του συμβάλλει στην πληρέστερη γνώση της τοπικής ιστορίας.
Συντάκτης
Α. Τσαρούχα, αρχαιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

My Scoop: Liquid Planet

..............................

saferinternet.gr Dart

saferinternet.gr SafeLine.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
 lyreioidryma.gr


Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο
 paidikoxorio.gr


Χατζηκυριάκειο

Μαζί για το Παιδί

Μαζί για το Παιδί