Καλό Καλοκαίρι

Το σχολικό έτος τελείωσε! Έχουμε καλύψει το Γυμνάσιο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει η ηλεκτρονική τάξη μας και τα άλλα μας τα ιστολόγια όπου θα συνεχίσουμε τις αναρτήσεις μας. Έτσι εδώ θα δημοσιεύουμε θέματα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού! Επίσης, θα δημοσιεύουμε θέματα σε σχέση με τα πολιτιστικά, ή θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

.

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

Φιλοτελικό Μουσείο

Φιλοτελικό Μουσείο
Το Μουσείο λειτουργεί από το 1978. Η αίθουσα του Α' ορόφου, προορίζεται για διαλέξεις, κινηματογραφικές προβολές και εκθέσεις. Στην ίδια αίθουσα υπάρχει επίσης βιβλιοθήκη-ταινιοθήκη με ειδικά βιβλία και περιοδικά, που αναφέρονται στην ιστορία των ταχυδρομείων και του φιλοτελισμού.

Οι δύο άλλες αίθουσες, βρίσκονται στο υπόγειο του κτιρίου και αποτελούν τον κύριο εκθεσιακό του χώρου. Περιλαμβάνουν γραμματοκιβώτια, χρηματοκιβώτια, σφραγιστικές μηχανές, τσάντες και σάλπιγγες ταχυδρομικών αποστολών και άλλα υλικά από τις Υπηρεσίες Ταχυδρομείων, Τηλεγράφων και τηλεφώνων.

Επίσης εκτίθεται οτιδήποτε σχετίζεται με τα γραμματόσημα και τη διαδικασία εκτύπωσής τους. Το Μουσείο διαθέτει ειδικό χρονολογικό σήμαντρο, που έχει παράσταση την κεφαλή του Ερμή.

Διεύθυνση: Πλατεία Σταδίου 5 & Φωκιανού 2, Τ.Κ. 11635, Αθήνα (Νομός Αττικής)

Τηλέφωνο: +30 210 7519042, +30 210 7519066

Ώρες Λειτουργίας

Χειμερινό:
Από 1η Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου 2010:
08:30-15:00


Ιστοσελίδα: http://odysseus.culture.gr/h/1/gh155.jsp?obj_id=3426

Δεν υπάρχουν σχόλια:

My Scoop: Liquid Planet

..............................

saferinternet.gr Dart

saferinternet.gr SafeLine.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
 lyreioidryma.gr


Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο
 paidikoxorio.gr


Χατζηκυριάκειο

Μαζί για το Παιδί

Μαζί για το Παιδί