Καλό Καλοκαίρι

Το σχολικό έτος τελείωσε! Έχουμε καλύψει το Γυμνάσιο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει η ηλεκτρονική τάξη μας και τα άλλα μας τα ιστολόγια όπου θα συνεχίσουμε τις αναρτήσεις μας. Έτσι εδώ θα δημοσιεύουμε θέματα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού! Επίσης, θα δημοσιεύουμε θέματα σε σχέση με τα πολιτιστικά, ή θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Κοπεγχάγη


Κοπεγχάγη

Η Κοπεγχάγη (δανικά København, σημαίνει Εμπορικό λιμάνι) είναι η πρωτεύουσα της Δανίας και βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της χώρας. Το μεγαλύτερο τμήμα της είναι κτισμένο στο νησί Ζέλαντ (Sjælland), ενώ ένα μικρότερο μέρος της βρίσκεται στο νησί Άμαερ(Amager) Έχει πληθυσμό 501.158 κατ. (1.116.979 η μητροπολιτική περιοχή). Στην περιοχή Κρίστιανσχάουν (Christianshavn) της Κοπεγχάγης βρίσκεται η ελεύθερη πολιτεία της Κριστιάνια (Christiania).

Ο καιρός στην Κοπεγχάγη σε γενικές γραμμές παραμένει αίθριος όλες τις εποχές του χρόνου. Το καλοκαίρι η θερμοκρασία κυμαίνεται από σχετικά υψηλά επίπεδα της τάξεως των 20 °C έως χαμηλότερα επίπεδα της τάξεως των 12 °C. Τη χειμερινή περίοδο ο υδράργυρος συνήθως βρίσκεται κοντά στο μηδέν. Η μέση θερμοκρασία το μήνα Ιανουάριο είναι 0 °C ενώ το μήνα Ιούλιο 16.5 °C. Οι βροχοπτώσεις είναι συχνές καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου ενώ οι χιονοπτώσεις δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρές.


Πηγή: Βικιπαίδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

My Scoop: Liquid Planet

..............................

saferinternet.gr Dart

saferinternet.gr SafeLine.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
 lyreioidryma.gr


Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο
 paidikoxorio.gr


Χατζηκυριάκειο

Μαζί για το Παιδί

Μαζί για το Παιδί