Καλό Καλοκαίρι

Το σχολικό έτος τελείωσε! Έχουμε καλύψει το Γυμνάσιο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει η ηλεκτρονική τάξη μας και τα άλλα μας τα ιστολόγια όπου θα συνεχίσουμε τις αναρτήσεις μας. Έτσι εδώ θα δημοσιεύουμε θέματα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού! Επίσης, θα δημοσιεύουμε θέματα σε σχέση με τα πολιτιστικά, ή θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Το ρομπότ INDIGO στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

INDIGO: Ένα ρομπότ με αντίληψη και ομιλία

Το ρομπότ INDIGO λειτουργεί δοκιμαστικά στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», σε ειδικά διαμορφωμένη πειραματική έκθεση με στοιχεία της εικονικής αναπαράστασης της Αρχαίας Αγοράς της Αθήνας. Στηρίζεται σε μια καινοτόμο προσέγγιση, που συνδυάζει τη δυνατότητα αντίληψης του χώρου και της κίνησης σε αυτόν με τη σύνθεση φυσικής και όχι προηχογραφημένης γλώσσας. Μπορεί, δηλαδή, να κατανοεί στοιχεία της φυσικής γλώσσας και να δίνει αντίστοιχες πληροφορίες για εκθέματα ή άλλα στοιχεία που έχουν αποθηκευθεί στις βάσεις δεδομένων του, οδηγώντας παράλληλα τον επισκέπτη στο χώρο.

Στο INDIGO συναντιούνται πολλοί διαφορετικοί κόσμοι τεχνολογιών: η ρομποτική, η ανάλυση και η δημιουργία φυσικής γλώσσας, η ανάγνωση και η σύνθεση φωνής, η αναγνώριση ερωτήσεων, η δημιουργία προσωπικοτήτων, η φυσική κίνηση στο χώρο, η αναγνώριση χειρονομιών και η ρεαλιστική προσομοίωση προσώπου.

Το INDIGO λειτούργησε πειραματικά στο πλαίσιο του έργου τους τελευταίους μήνες και εντός του Φεβρουαρίου του 2010, σε συγκεκριμένη ημερομηνία, προγραμματίζεται να παρουσιαστεί και στο ευρύτερο κοινό.






Περισσότερα: "Ελληνικός Κόσμος" - INDIGO, "Ελληνικός Κόσμος" στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

My Scoop: Liquid Planet

..............................

saferinternet.gr Dart

saferinternet.gr SafeLine.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
 lyreioidryma.gr


Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο
 paidikoxorio.gr


Χατζηκυριάκειο

Μαζί για το Παιδί

Μαζί για το Παιδί