Καλό Καλοκαίρι

Το σχολικό έτος τελείωσε! Έχουμε καλύψει το Γυμνάσιο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει η ηλεκτρονική τάξη μας και τα άλλα μας τα ιστολόγια όπου θα συνεχίσουμε τις αναρτήσεις μας. Έτσι εδώ θα δημοσιεύουμε θέματα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού! Επίσης, θα δημοσιεύουμε θέματα σε σχέση με τα πολιτιστικά, ή θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

.

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Σε όλο το Διαδίκτυο θέλει να επεκτείνει την επιρροή του το Facebook




Σε όλο το Διαδίκτυο θέλει να επεκτείνει την επιρροή του το Facebook
Τις επιδιώξεις και τα σχέδια του για την επέκταση της επιρροής του στο Διαδίκτυο με την επέκταση των κοινωνικών του υπηρεσιών σε όλες τις ιστοσελίδες, αποκάλυψε το Facebook, δια στόματος του ιδρυτή του, Μάρκ Ζούκερμπεργκ. Το γνωστό κοινωνικό δίκτυο ξεκίνησε μια σειρά αλλαγών που χαρακτήρισε ως το αναπόφευκτο εξελικτικό βήμα στις σχέσεις των ανθρώπων, τις δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντας τους μέσα από τη διαδικτυακή τους ταυτότητα που τους ακολουθεί παντού στο Ίντερνετ.
Μιλώντας στο πλαίσιο του τρίτου ετήσιου συνεδρίου για developers, στην Καλιφόρνια, ο Ζούκερμπεργκ ανέφερε ότι σήμερα ο Ιστός υπάρχει σαν μια σειρά μη δομημένων συνδέσμων μεταξύ των σελίδων. Το όραμα του, που ονόμασε «ανοιχτό γράφημα», φέρνει τους χρήστες στο επίκεντρο του Παγκόσμιου Ιστού. Έφερε το παράδειγμα ενός μέλους του Facebook που επισκέπτεται την ιστοσελίδα του CNN, διαβάζει μια είδηση και στη συνέχεια μπορεί να δει σε ένα πλαίσιο ποιοι από τους φίλους του δικτύου του διάβασαν και σχολίασαν την είδηση. Παρόμοια, ένας χρήστης θα μπορούσε να επισκέπτεται ένα διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό και αυτόματα να μοιράζεται τις μουσικές του προτιμήσεις με τα υπόλοιπα μέλη του δικτύου του.
Ουσιαστικά, το ανοιχτό γράφημα μετατρέπει κάθε ιστοσελίδα στον Ιστό σε μια σελίδα του Facebook, εξήγησε. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, Μάικ Σρέπφερ, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να καταστήσει τον Ιστό ένα μέρος όπου όλοι γνωρίζονται, ή «σαν τον μετρ σε ένα εστιατόριο που επισκέπτεσαι τακτικά, ο οποίος ξέρει το όνομα σου και αν προτιμάς το τραπέζι δίπλα στο παράθυρο. Είναι μια καλύτερη εμπειρία».
Τα νέα εργαλεία του Facebook δίνουν τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να ενσωματώνουν ουσιαστικά λειτουργίες του σχετικά με τα ενδιαφέροντα των χρηστών και να τα μοιράζονται αυτόματα με φίλους σε άλλες ιστοσελίδες. «Αν γίνουν δυνατές αυτές οι συνδέσεις, πολλά ωραία πράγματα θα είναι δυνατά στη συνέχεια», είπε ο Ζούκερμπεργκ. «Οι άνθρωποι θα μπορούν να έχουν άμεσες κοινωνικές και προσωποποιημένες εμπειρίες οπουδήποτε βρεθούν».
Εκπρόσωποι της διαδικτυακής κινηματογραφικής βάσης δεδομένων, IMDb, και της Microsoft, που κατέχει ένα μικρό μερίδιο του Facebook, ήταν μεταξύ των εκπροσώπων εβδομήντα άλλων ιστοσελίδων που ελέγχουν και μελετούν τα νέα εργαλεία.
Η κίνηση του Facebook έχει τη δυνατότητα να φέρει την υπηρεσία στο κέντρο ολοένα και πιο προσωπικών εμπειριών αλλά και να αποσπάσει επισκεψιμότητα από άλλες εταιρείες του Διαδικτύου που διεκδικούν την προσοχή των χρηστών και φυσικά τα διαφημιστικά κονδύλια.
Ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι το Facebook δεν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα νέα εργαλεία για να υπονομεύσει τα έσοδα άλλων εταιρειών, αλλά επιδιώκει την ενδυνάμωση των δεσμών των ανθρώπων με την υπηρεσία του Facebook. «Όσο περισσότεροι χρησιμοποιούν το Facebook, τόσο ισχυρότερος θα είναι ο δεσμός», εξήγησε.
Πάντως, αν και τα νέα εργαλεία έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν την παρουσία του Facebook σε όλο το Διαδίκτυο, θα μπορούσε επίσης να σημαίνει τη μείωση της επισκεψιμότητας στην υπηρεσία. «Πώς δημιουργούμε ένα κόσμο στον οποίο όπου εμφανιζόμαστε είναι εκεί και οι φίλοι μας; Η απάντηση μας είναι με μια ανοιχτή πλατφόρμα και την παροχή των κατάλληλων εργαλείων στους developers», κατέληξε ο Ζούκερμπεργκ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ομως το Facebook ειναι ενα μεσω για να μιλησουμε με ταξη μας. Εγω μπαινω μονο οταν θελω να ρωτησω για καποιο μαθημα.

My Scoop: Liquid Planet

..............................

saferinternet.gr Dart

saferinternet.gr SafeLine.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
 lyreioidryma.gr


Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο
 paidikoxorio.gr


Χατζηκυριάκειο

Μαζί για το Παιδί

Μαζί για το Παιδί