Καλό Καλοκαίρι

Το σχολικό έτος τελείωσε! Έχουμε καλύψει το Γυμνάσιο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει η ηλεκτρονική τάξη μας και τα άλλα μας τα ιστολόγια όπου θα συνεχίσουμε τις αναρτήσεις μας. Έτσι εδώ θα δημοσιεύουμε θέματα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού! Επίσης, θα δημοσιεύουμε θέματα σε σχέση με τα πολιτιστικά, ή θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

.

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Σερφάρω στο Διαδίκτυο

Το διαδίκτυο για εμάς τους ενήλικες είναι ένα μέσο για την διεκπεραίωση της δουλειάς μας ακόμη κ ένα μέσο ενημέρωσης, επικοινωνίας, ψυχαγωγίας.

Το ίδιο αυτό μέσο με ανάλογο τρόπο χρησιμοποιείται και από τα παιδιά, τους μαθητές  δίνοντάς τους πρόσβαση σε σχεδόν απεριόριστες πηγές ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Υπάρχουν όμως κίνδυνοι κ θα αναφερθώ σε σχέση με τα παιδιά καθώς είναι πιο ιδιαίτερη ομάδα κ χρειάζεται την προσοχή μας.

Έτσι πολύ σύντομα, να δούμε τι προβλήματα μπορούν να συναντήσουν τα παιδιά στο διαδίκτυο:

  • να εκτεθούν σε ακατάλληλο πορνογραφικό ή προσβλητικό περιεχόμενο.
  • να έρθουν σε επαφή με εκείνους που μπορούν να τα βλάψουν.
  • να υπόκεινται σε πιέσεις από τις έμμεσες αλλά επιβλητικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο.
  • να εθιστούν στη χρήση του διαδικτύου και έτσι κινδυνεύουν να παραμελήσουν τις κοινωνικές τους δραστηριότητες, τις σχολικές τους υποχρεώσεις, τα παιχνιδιά τους με φίλου

Τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά σε σχέση με αυτά;
Ορίστε μερικά πράγματα που θα μπορείτε να κάνετε:
  • Πάντα να μιλάτε στους γονείς σας ή σε κάποιον ενήλικα για εικόνες ή κείμενα που βρήκατε στο διαδίκτυο και σας ανησυχούν ή σας φοβίζουν.
  • Ποτέ να μην δίνετε προσωπικές σας πληροφορίες όπως: το όνομα σας, τη διεύθυνση σας, το τηλέφωνό σας, το όνομα του σχολείου σας.
  • Μόνο με την άδεια και την παρουσία των γονιών σας μπορείτε να συμφωνήσετε να συναντήσετε κάποιον/κάποια που γνωρίσατε στο διαδίκτυο.
  • Προσέχετε όταν μιλάτε διαμέσου chat ή e-mail. Διακόψτε τη συνομιλία όταν κάποιοι σας κάνουν να νιώθετε άβολα. Έχετε δικαίωμα να μην θέλετε κάτι κ δεν έχετε καμιά υποχρέωση να εξηγήσετε σε οποιονδήποτε τον λόγο που δεν θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

My Scoop: Liquid Planet

..............................

saferinternet.gr Dart

saferinternet.gr SafeLine.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
 lyreioidryma.gr


Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο
 paidikoxorio.gr


Χατζηκυριάκειο

Μαζί για το Παιδί

Μαζί για το Παιδί