Καλό Καλοκαίρι

Το σχολικό έτος τελείωσε! Έχουμε καλύψει το Γυμνάσιο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει η ηλεκτρονική τάξη μας και τα άλλα μας τα ιστολόγια όπου θα συνεχίσουμε τις αναρτήσεις μας. Έτσι εδώ θα δημοσιεύουμε θέματα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού! Επίσης, θα δημοσιεύουμε θέματα σε σχέση με τα πολιτιστικά, ή θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

.

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010

«Παρέα με τον Miró»


«Παρέα με τον Miró»

Στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
Διάρκεια έκθεσης
26 Φεβρουαρίου - 23 Ιουλίου 2010«Όσο αποκτώ περισσότερη κυριαρχία στο επάγγελμα και προχωρώ μπροστά στη ζωή, τόσο πιο πολύ γυρίζω πίσω στις αρχικές μου πρώτες εντυπώσεις. Πιστεύω ότι στο τέλος της ύπαρξής μου θα έχω ξαναβρεί όλες τις αξίες της παιδικής ηλικίας» γράφει ο Miró.
Η έκθεση «παρέα με τον Mirό» παρουσιάζει έργα ζωγραφικής και τρισδιάστατες κατασκευές παιδιών που συμμετέχουν στα 3μηνης και 8μηνης διάρκειας εικαστικά εργαστήρια που διοργανώνει το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στο χώρο του. Όλα τα εργαστήρια πραγματοποιούνται από συνεργάτες του Μουσείου, εξειδικευμένους σε θέματα τέχνης.

Τα παιδιά, 5-12 ετών, είχαν την ευκαιρία, να δουν έργα του καλλιτέχνη, να τα σχολιάσουν και να οικειοποιηθούν ορισμένα από τα σύμβολά του. Τον είπαν “πολυσχήματο”, “πολυσυμβολικό”, χρωματιστό, μα πάνω από όλα ονειροπόλο.

Όπως ο Mirό έτσι και τα παιδιά χρησιμοποίησαν έντονα περιγράμματα, δυνατά και καθαρά χρώματα, δημιουργώντας αλλόκοτες ανθρώπινες μορφές, ασυνήθιστες φιγούρες ζώων, φανταστικούς χώρους.Ακροβατώντας μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας τα παιδιά έπαιξαν με τα υλικά ζωγραφικής, επεξεργάστηκαν τις φόρμες του καλλιτέχνη, πειραματίστηκαν με διάφορες τεχνικές. Στην ίδια εικόνα δοκίμασαν την συνύπαρξη στοιχείων από τα έργα του καλλιτέχνη με στοιχεία της δικής τους φαντασίας.


Επιμέλεια έκθεσης:
Γιώτα Καλλιακμάνη, Ζωγράφος – Εκπαιδευτικός,Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Τμήματος Μουσείου
Θεανώ Κοτταρίδη, Ιστορικός Τέχνης – Μουσειολόγος, Επιμελήτρια Μουσείου Μαρίνα Στελλάτου , ΖωγράφοςΣτην έκθεση παρουσιάζονται δύο λιθογραφίες του Mirό, ευγενική παραχώρηση του Μουσείου-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη Tériade, βιογραφικά στοιχεία και βιβλία για τον καλλιτέχνη.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα.Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη Γραμματεία του Μουσείου από 9.2.2010

Τρίτη- Παρασκευή 10.00 – 14.00, τηλ. 210 3312621, 3312750Που: Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Κόδρου 9 (προέκταση οδού Βουλής),

Αθήνα - Πλάκα, τηλ: 210-3312621

Πότε: 26-2-2010 ως 23-7-2010

Τρίτη - Σάββατο: 10:00 - 14:00, Κυριακή: 11:00 με 14:00, Δευτέρες κλειστά

Είσοδος: 2Ε και ελεύθερη για παιδιά, φοιτητές και εκπαιδευττικούς

Πηγή: Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

My Scoop: Liquid Planet

..............................

saferinternet.gr Dart

saferinternet.gr SafeLine.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα
 lyreioidryma.gr


Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο
 paidikoxorio.gr


Χατζηκυριάκειο

Μαζί για το Παιδί

Μαζί για το Παιδί